banner34

banner50

banner6

Dijital dönüşümde güçlü işbirliği

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından KOBİ’lerin Endüstri 4. 0’a geçişlerini kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen Bursa Model Fabrika ile teknoloji ve IoT alanında dünyanın önde gelen şirketleri arasında yer alan Bosch, Bursa sanayisini geleceğe hazırlamak adına güçlerini birleştiriyor.

Gündem 14.09.2020, 13:31 14.09.2020, 13:31
Dijital dönüşümde güçlü işbirliği
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından KOBİ’lerin Endüstri 4.0’a geçişlerini kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen Bursa Model Fabrika ile teknoloji ve IoT alanında dünyanın önde gelen şirketleri arasında yer alan Bosch, Bursa sanayisini geleceğe hazırlamak adına güçlerini birleştiriyor.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener ile birlikte tesisi inceleyen Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, Model Fabrika’nın kuruluş amacı ve sanayicilere sunulan hizmetler hakkında bilgi aldı. İncelemenin ardından Bosch’un üst düzey yöneticilerinin de katılımıyla toplantı gerçekleştirildi. Bursa Model Fabrika ve Bosch’un işbirliği imkanlarının değerlendirildiği toplantıda Bursalı sanayicilerin dijital dönüşüm alanında yetkinliklerinin artırılması için iki kurum ortaklığında eğitim programları düzenlenmesi, firmalara danışmanlık hizmetinin sunulması ve Model Fabrika’daki mevcut donanım ve yazılımın dijital dönüşüme uyarlanması konuları öne çıktı.

Baden Württemberg modeli

Dünya genelinde yaptıkları araştırmalar sonucunda Bursa için Detroit yerine Stuttgart’ın yer aldığı Almanya’nın Baden Württemberg bölgesininin daha uygun bir model olacağını tespit ettiklerini kaydeden Başkan Burkay, Baden Württemberg’e benzer şekilde Bursa’da klasik endüstriyi dönüştürücek projeleri hızla hayata geçirmeye başladıklarını anlattı. Burkay, “Model Fabrika ile yalın üretim ve dijitalleşme konusunda firmalarımıza rehberlik ediyoruz. Gerek bu alandaki yetkinliği gerekse de insan kaynağı ile Bosch’un Model Fabrika’ya önemli katkıları olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Bursa sanayisi dönüşüme hazırlanmalı

Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, sanayinin dünya genelinde muazzam bir değişimden geçtiğini söyledi. Bursa sanayisinin de bu değişime hızlı bir şekilde hazırlanması gerektiğini vurgulayan Young, “Sanayideki dönüşümde örnek tesislere, model fabrikalara ihtiyaç var. Biz de Bosch olarak endüstri 4.0, nesnelerin interneti gibi alanlarda kazandığımız tecrübeyi BTSO ile birlikte nasıl Bursa’daki sanayicilerle bütünleştireceğimizi değerlendirdik.” dedi.

 

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51