banner34

banner50

banner6

'Çiftçilerin girdileri düşürülmeli

Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Başkanı Coşkun Dönmez, enflasyon ile etkin mücadele için Türkiye'nin tarımsal üretimini arttırılması ve üreticilerin girdi maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini söyledi. Coşkun Dönmez, yapılması gereken ilk işin, ülke içinde tarımsal üretimi teşvik edecek yerli kaynakların artırılması, aracı zincirinin kısaltılması ve üreticinin pazara ulaşmasını sağlayacak kooperatiflerin desteklenip, tarımsal girdilerde ve ürünlerde ithalatı kısıtlayacak önlemlerin alınması olduğuna dikkat çekti.

Gündem 21.10.2019, 21:00 21.10.2019, 21:00
'Çiftçilerin girdileri düşürülmeli
Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Başkanı Coşkun Dönmez, enflasyon ile etkin mücadele için Türkiye'nin tarımsal üretimini arttırılması ve üreticilerin girdi maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.
Coşkun Dönmez, yapılması gereken ilk işin, ülke içinde tarımsal üretimi teşvik edecek yerli kaynakların artırılması, aracı zincirinin kısaltılması ve üreticinin pazara ulaşmasını sağlayacak kooperatiflerin desteklenip, tarımsal girdilerde ve ürünlerde ithalatı kısıtlayacak önlemlerin alınması olduğuna dikkat çekti. Hazır yemek & Catering sektörünün en önemli ham maddesini tarım ürünleri oluşturduğuna vurgu yapan Coşkun Dönmez, Hazır yemek & Catering üreticilerinin fiyat artışlarından sorumlu tutulduğunu söyledi. Coşkun Dönmez, BUYSAD olarak çiftçilerden ürünlerini doğrudan satın alıp aracıların yol açtığı artışa engel olmak için harekete geçtiklerini de söyledi. Bu çalışmaları yürütürken çiftçilerle birebir anlaşmanın yol açtığı bir dizi sorun olduğunu vurgulayan Dönmez, bu sorunun çözümü için kooperatifçiliğin teşvik edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Çiftçilerin bir araya gelerek Tarımsal Üretim Kooperatifleri kurması ile daha kârlı üretim yapacaklarını ifade eden Coşkun Dönmez, "Karşımızda kurumsal bir yapı olduğunda daha kolay hareket ediyoruz. Bu yüzden üretici kooperatiflerinin teşvik edilmesini önemsiyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın acil düzenlemeler yaparak kooperatifleşmeyi teşvik etmesi gerekiyor dedi.

Sayı: 1221 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51