banner34

banner50

banner6

Büyükşehir ihracatta hedef yükseltti

Büyükşehir Belediyesi, Tarım A. Ş.

Gündem 11.01.2021, 20:46 11.01.2021, 20:46
Büyükşehir ihracatta hedef yükseltti
Büyükşehir Belediyesi, Tarım A.Ş. marifetiyle sürdürdüğü çalışmaların meyvelerini toplamaya başladı. Tarım A.Ş., Bursa’nın katma değeri yüksek tarımsal ürünlerini yerelde ve uluslararası platformlarda tanıtılmaya devam ediyor. 2018’den bu yana tarıma verdiği desteklerle 160 futbol sahası büyüklüğündeki 1100 dekar alanı katma değerli üretime kazandıran Tarım A.Ş, 2023 yılında ise 700 futbol sahası büyüklüğündeki 5000 dekar alanı katma değerli üretime kazandırmayı hedefliyor.

İhracat hedefi 1 milyon dolar
‘Tarihi İpek Yolunun Tarım Başkenti’, sloganıyla tüm dünyada fuarlara katılarak, Bursa’nın tarım ürünlerine yeni pazarlar arayan Tarım A.Ş., ihracatta da önemli bir mesafe kat etti. Siyah incir, armut, ayva, kestane, çilek, kivi, cennet hurması, nar, biber gibi ürünleri üreticiden dengeli fiyat politikaları ile alarak, piyasa fiyatlarının hem üretici hem satıcı hem de tüketici kanaatinde arzu edilen grafikte seyretmesini sağlayan Tarım A.Ş., 2020 yılında 350 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Almanya, Singapur ve Umman’a siyah incir, Hong Kong’a siyah incir, deveci armudu, kivi ve nar, Malezya’ya ise siyah incir, çilek, kestane, Trabzon hurması ve kivi sattı. Uludağ İhracatçılar Birliği, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü, Tarım İl Müdürlüğü, ihracatçılar ve üreticiler olmak üzere konunun tüm paydaşlarıyla koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdüren Tarım A.Ş., 2021 yılında ihracatı 1 milyon doların üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Desteğe devam
Bursa’nın tarımsal üretimde ciddi potansiyelinin bulunduğunu, yaban mersini başta olmak üzere birçok üründe iklim, coğrafya ve flora gibi birçok avantaja sahip olduklarını kaydeden Başkan Aktaş, “Şehrimizde katma değerli ürünlerin üretimini artırmak ve özellikle belli stratejik ürünlerde ön plana çıkmak, üreticimize bu alanda farkındalık kazandırmak istiyoruz. Sürdürülebilir ve izlenebilir projelerin peşindeyiz. Çiftçilerimizi yeni çeşitler ve farklı katma değerli ürünler ile geliştirmeye ve desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

 

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51