banner6

BUSİAD Doğan Ersöz Ödülü Karsan'a

BUSİAD Doğan Ersöz Ödülü Karsan'a verilirken, Osmangazi Belediyesi ‘BUSİAD Kültür ve Sanata Destek', Prof. Dr.

Gündem 11.11.2019, 22:00 11.11.2019, 22:00
BUSİAD Doğan Ersöz Ödülü Karsan'a
BUSİAD Doğan Ersöz Ödülü Karsan'a verilirken, Osmangazi Belediyesi ‘BUSİAD Kültür ve Sanata Destek', Prof. Dr. Ali Ceylan ise ‘BUSİAD Meslek' ödülüne layık görüldü.

Bursa Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (BUSİAD), Kurucu Başkan Doğan Ersöz adına verdiği ödüllerin sahipleri açıklandı. BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, ‘Doğan Ersöz Yılın İş İnsanı ve BUSİAD Başarı Ödülü Yönetmeliği' çerçevesinde ödül almaya hak kazanan isimleri oy birliği  belirlediklerini ifade etti."Türk otomotiv sanayinde 50 yılı geride bırakan, sadece Bursa ve Türkiye'nin değil, dünyanın da önemli otomotiv şirketleri arasında hak ettiği yeri alan Karsan, yüzde 100 yerli sermaye yapısıyla Bursa'nın gururudur diyen BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, "Son yıllarda özellikle Amerikan Posta Servisi İhalesi'ndeki yeni nesil elektrikli dağıtım aracı prototip çalışmalarıyla adından söz ettiren, ardından BMW işbirliği ile geliştirdiği ve son 1 yıl içerisinde seri üretimine başladığı 6 metrelik Jest Electric ve 8 metrelik Atak Electric elektrikli otobüsleriyle Avrupa'da kendisine önemli bir yer bulan Karsan'ın bu başarısı, aynı zamanda Türk sanayici, mühendis ve çalışanlarının da ortak başarısıdır.Otobüs üretimiyle, dünyanın en büyük sorunlarından olan küresel ısınmaya karşı önemli bir katkı yapan, bunu elektrikli otobüs üretimiyle taçlandırarak karbon salımını düşüren Karsan, geleceği bugünden görmektedir. Ayrıca, bünyesinde kadının hak ettiği yere ulaşması için attığı adımlar, yerli üretimdeki başarısı ve yenilikçi anlayışı ile Karsan, BUSİAD Yönetim Kurulu'nun oy birliği ile 2018 Doğan Ersöz Ödülü'ne layık görülmüştür dedi.

BUSİAD KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
ÖDÜLÜ: OSMANGAZİ BELEDİYESİ
"Bursa, Osmanlı'nın ilk gözdesi, başkenti olmuş kadim bir kenttir. Yıllardır, Bursa'nın sadece doğal güzellikleri, tarımı ve sanayisiyle değil, turizmiyle de anılması gerekliliği, herkes tarafından dile getirilir. Bursa'nın en büyük, Türkiye'nin de 5. Büyük ilçesi olan Osmangazi, aynı zaman da Bursa'da tarihi dokunun da merkezidir diyen Türkay, şöyle devam etti: "Osmangazi Belediyesi'nin, ilçenin tarihi dokusunun ve turizmle kalkınmasının önemini fark ederek hayata geçirdiği, "Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi ile turizm anlayışına farklı bir boyut getirdiği aşikardır. Dünyanın, tam panoramik, en büyük müzesi olma özelliğini taşıyan müzede, 2 bin 500 metrekare panoramik resim de bulunan 10 bin insan figürü de ayrı bir başarı hikayesidir. Müze, açılmasıyla birlikte büyük ilgi odağı olmuş ve turizm açısından ateşleyici bir yer olacağını da ortaya koymuştur. Gerek Müze'nin yarattığı etki, gerekse yapılışındaki çevreci anlayış nedeniyle, Osmangazi Belediyesi; BUSİAD Yönetim Kurulu tarafından 2018 Yılı Kültüre ve Sanata Destek Ödülü'ne layık görülmüştür.

BUSİAD MESLEK
ÖDÜLÜ: PROF. DR.
ALİ CEYLAN
Türkay, "1952 yılında Bursa'da doğan Prof. Dr. Ali Ceylan, 1974 yılında Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Bölümü'nden mezun olmuş, 1976 yılında aynı kurumda asistan olarak göreve başlamıştır. Ali Ceylan, 1979-1980 yıllarında İngiltere'de çalışmalarını sürdürmüştür. Ceylan, Uludağ Üniversite'sinde 1986 yılında doçent, 1993 yılında profesörlüğe yükseltilmiştir. Ali Ceylan, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili ve Üniversite Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. Ali Ceylan kısa adı BUSİAD olan Bursa Sanayici ve İşinsanları Derneği'nde danışmanlık ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği'nin kurucuları arasında yer alan Ceylan, Birliği'n bir dönem başkanlığını yapmıştır. Prof. Dr. Ali Ceylan'ın yayınlanmış 18 bilimsel kitabı ve Ayva Köylü Ali isimli romanı bulunmaktadır. Prof. Dr. Ali Ceylan evli olup, iki çocuk babası ve dört torun sahibidir.Ceylan, önce bir akademisyen olarak, yarattığı eserler ve yetiştirdiği ekonomistlerle, ardından BUSİAD gibi iş dünyasının güçlü kurum ve kuruluşlarına danışmanlıklarının yanı sıra BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı göreviyle, iş dünyasına olan katkılarını sürdürmüştür. Adeta üretkenliğin timsali olarak, gelecek kuşaklar ve iş dünyasına yeni adım atanlar için örnek oluşturan Sayın Prof. Dr. Ali Ceylan, BUSİAD Yönetim Kurulu tarafından 2018 Yılı Meslek Ödülü'ne layık görülmüştür dedi.

Sayı: 1224 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51