banner6

Bursa'da büyük dönüşüm başlıyor

Bursa’da Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin çevresindeki yeni yapılardan arındırılarak tarihi kimliğine yeniden bürünmesini sağlayacak Çarşıbaşı projesine start verildi. Ayrıca Çekirge Teras Projesi ve Millet Bahçesi’ne ek alan kazandırılması projelerine de başlandı.

Gündem 27.08.2020, 08:49 27.08.2020, 08:49
Bursa'da büyük dönüşüm başlıyor
Bursa’da Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin çevresindeki yeni yapılardan arındırılarak tarihi kimliğine yeniden bürünmesini sağlayacak Çarşıbaşı projesine start verildi. Ayrıca Çekirge Teras Projesi ve Millet Bahçesi’ne ek alan kazandırılması projelerine de başlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde hazırlanan 3 farklı projenin yıkım çalışmaları gerçekleştirildi. Çekirge’de bundan 21 yıl önce Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü tarafından ‘otel olarak’ inşa edilen ve atıl vaziyette bırakılan dev bina, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın katıldığı törenle yıkıldı. Ortadan kaldırılan binanın yerine, 27.5 dönüme 1000 araçlık otopark ile her türlü sosyal donatı alanlarının bulunduğu modern bir teras uygulamasının yapılacağı açıklandı. Bakan Kurum ve Başkan Aktaş, Çekirge’de inşaat alanından yapılan online bağlantıyla Atatürk Kapalı Spor Salonu ile Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin girişinde yer alan Kızılay ve İŞKUR binalarının yıkımını da başlattı. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun yerine modern bir salonun inşa edileceği, açığa çıkan 18 dönümlük alanın ise hemen yan tarafta bulunan Millet Bahçesi’ne ekleneceği belirtildi. Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi girişinde yer alan Kızılay ve İŞKUR binaları da ‘tarihi aksın özgün haliyle ortaya çıkartılması çalışmaları kapsamında’ yerle bir edildi.

“Verdiğimiz sözü tuttuk”

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’yı yıkarak güzelleştirdiklerini söyledi. Başkan Aktaş,  otel binasının yerine Çekirge Teras Projesi’nin uygulanacağını açıkladı. Başkan Alinur Aktaş, yıllardır konuşulan ancak sonuçlandırılamayan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı projesinin de yine bu kapsamda hayata geçirileceğini vurguladı. Kızılay ve İŞKUR binalarının yıkılmasıyla birlikte bu projeye de start verdiklerini kaydetti. Başkan Aktaş, “Çarşıbaşı, tam anlamıyla bir açık hava müzesi olan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin girişidir. Bölgede 14 han, 1 bedesten, 13 açık çarşı, 7 üstü örtülü çarşı, 11 kapalı çarşı, 4 pazar alanı, 21 cami, 177 sivil mimarlık örneği yapı, 1 okul ve 3 türbe bulunmaktadır. Sultan külliyeleri ve Cumalıkızık ile birlikte Bursa’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer almasını sağlayan bu alan, korunması ve gelecek nesillere taşınması gereken bir mirastır” dedi. ‘Güçlü şehirler Güçlü Türkiye’ hedefiyle bakanlığın da desteğiyle Bursa’nın geleceğini daha da güçlendireceklerini vurgulayan Başkan Aktaş, “Artık Payitaht Bursamızda tarih ve yeşil gün yüzüne çıkıyor. ‘Önce insan’ düsturuyla, kimseyi diğerinden üstün görmeden, elimizdeki tüm kaynakları seferber ederek Bursamızın yarınlarını inşa ediyoruz.” dedi.

Yeni Bursa için ‘Bismillah’

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise yaptığı konuşmada, “Bursa, Güçlü Türkiye’nin en güçlü şehirlerinden. İşte bu şehircilik harikasının, bu yeni başlangıçlar şehri Bursa’nın daha da güçlü olması için ‘Yeni Bursa’ hayaliyle çalışıyoruz. Bursa’mızın gelecek 100 yılına damga vuracak bir süreci başlatıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51