banner34

banner50

banner6

Bursa iş dünyası tek ses oldu

Bursa iş dünyası temsilcileri, ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarını sözde “soykırım” olarak tanımlamasına tepki gösterdi. İş dünyası temsilcileri tek ses olarak Biden’ı sert bir dille kınadı.

Gündem 27.04.2021, 00:06 27.04.2021, 00:23
Bursa iş dünyası tek ses oldu

ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olayları için ‘soykırım’ ifadesini kullanması kamuoyunda büyük tepki çekti. Bursa iş dünyası temsilcileri de bu açıklamaya tek ses olarak tepki gösterdi. İş dünyası temsilcilerinin açıklamaları şu şekilde:

İbrahim BURKAY

BTSO

YKB
ABD Başkanı Biden’ın popülist etkilerle sözde Ermeni soykırımı hakkında gerçekleştirdiği hiçbir dayanağı olmayan açıklamalarını kabul etmiyor ve kınıyorum.

Özer MATLI
BTB YKB ve TOBB YKÜ 

ABD Başkanı Joe Biden’ın tarihi ve hukuki gerçeklerden uzak, tamamen siyasi çıkar ve popülist hesaplara dayalı çirkin iddialarını kabul etmediğimiz gibi şiddetle kınıyoruz. Şanlı Türk tarihini lekelemeye çalışanların kendi karanlık, kanlı tarihlerine bakmasını tavsiye ediyoruz. 

Erol GÜLMEZ
NOSAB OSB YKB 

ABD Başkanı’nın yaptığı açıklama doğru olmamıştır. Geçmişte karşılıklı büyük acılar yaşanmış olabilir ama bu bir soykırım değildi. Siyaseten hareket ediliyor. Böyle devam ederse iki ülke arasındaki ilişkiler tamir edilemeyecek şekilde zarar görecektir.

Yalçın TOY

Kayapa OSB

YKB 
Tarih tarihçilerin işidir. ABD Başkanı’nın soykırım kelimesi kullanması büyük yanlış. İki ülke arasındaki ilişkilere büyük zarar verecektir.

Ergun Hadi TÜRKAY
BUSİAD YKB 

Tarihsel gerçeklerle uyuşmayan bu iddiaların, siyasi olarak Türkiye’ye baskı unsuru olarak kullanılmasını Türkiye halkı not etmiştir. Türkiye’ye haksız ithamlarda bulunanların, dünü ve bugünün de ne kadar sorunlu olduğu da bilinmektedir. Yapılan açıklamanın, Türkiye-ABD ve bölgedeki gelişmeler açısından da önemli etkileri olacaktır.  Umarım, bir süredir sorunlu olan Türkiye-ABD ilişkileri de buradan geri dönüş yapabilecek mekanizmaları geliştirir. Aksi Türkiye için olduğu kadar ABD için de büyük kayıp olacaktır.

Engin ÇETİNER

GÖRSİAD

YKB 
ABD yönetiminin açıklaması kabul edilmez bir durum. Her yıl ısıtılıp ısıtılıp önümüze konması siyasi bir davranış. Bu konu esas itibariyle tarihçilerin işidir. Ama böyle devam ederse iki ülke arasındaki ilişkiler zarar görebilir. Türkiye vazgeçilemez bir ülkedir. ABD’nin kısa zamanda geri adım atacağına inanıyorum.

Nilüfer ÇEVİKEL

TÜGİAD

Genel Başkanı
ABD Başkanı Biden’ın 1915 Olayları için ‘Ermeni Soykırımı’ tabirini kullanmasını şiddetle kınıyoruz. Tarihi ve hukuki açıdan geçerliliği olmadığı gibi bilimsel olarak da tanınmayacak olan bu açıklama, Türkiye – ABD ilişkilerini olumsuz yönde etkileyecektir. Popülizm ile tarihi gerçekleri değiştirmeye kimsenin gücü yetmeyecek.

Fatih ŞAKİR
BALKANTÜRKSİAD YKB 

ABD Başkanı Biden’ın   hiçbir temele dayanmayan tamamen iç siyasi hesaplarla yaptığı ‘soykırım’ açıklamasını kabul etmiyor, en şiddetli şekilde kınıyoruz. Bu açıklamanın milletimiz ve tarih karşısında hiçbir değeri yoktur. 
Balkan coğrafyasında uzun yıllar boyunca,  asimilasyona uğrayan Balkan Rumeli Türkleri olarak; ABD Başkanı’nı bu vahim hatasını düzeltmeye davet ediyoruz.

Nihat ALPAY 

MÜSİAD Bursa Şube

YKB 
ABD yönetimi tarafından tarihi gerçeklerden uzak bir niteleme ile ülkemizi ve milletimizi hedef alan temelsiz çirkin ithamları reddediyor, şiddetle kınıyoruz. Ne tarihimizde ne de milletimizin vicdanında yeri olmayan bu yakıştırmalar hiçbir şekilde kabul edilemez.

M.Kemal 
ŞERBETÇİOĞLU 
TÜMSİAD Bursa Şb. 
YKB 

Ermeni çetelerinin mezalimlerine, 2.4 milyon insanımızı katletmelerine söyleyecek sözü olmayanların, hiç bir bilgi ve belgeye dayanmadan ecdadımızı soykırımla itham etmesi ikiyüzlülüktür. Tarihi gerçeklerle bağdaşmamaktadır. Bu iftira ve yalanları telin ediyorum.

Zarif ALP
RUMELİSİAD YKB

ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak adlandırmasını sert bir şekilde kınıyor ve uygunsuz cümlelerle tarihin bu denli çarpıtılmasını reddediyoruz. Biden, bu sözleri ile iki ülke arasındaki ilişkilere ciddi bir darbe vurmuş bulunmaktadır. Bu bağlamda, Türkiye üzerinde oluşturulmak istenen algıyı çok yanlış görüyor ve bu durumun iki ülke için de ciddi sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz.Türkiye olarak bize düşen her dönem daha da güçlü olmak, üretmek ve cevabımızı gerek iş dünyasında, gerek spor müsabakalarında gerekse küresel başarılarda göstermek olacaktır. 

Gürsel DURMUŞ

ARSİYAD

YKB
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden’ın “Soykırım” ifadesi tarihsel gerçeklerden uzak, siyasi bir karardır. Halkları birbirine düşmanlaştıran yaklaşımı red ediyor, dostluk ve barış içinde yaşamanın erdem olduğuna inanıyoruz.

 
Ahmet ER
BATISİAD YKB 

ABD Başkanı Joe Biden’ın ifadelerini şiddetle kınıyorum. Bu mesnetsiz suçlamaların tertemiz tarihimizi lekelemeye gücü asla yetmez. Arşivlerde her olay apaçık ortadadır. Kendilerini arşivlere göz atmaya davet ediyorum ki o zaman soykırımı kimlerin yaptığını, kimlerin geçmişinin karanlık olduğunu göreceklerdir. ABD’nin kısa geçmişi olmasına rağmen dünyanın birçok yerinde yaptıkları soykırımları sebebi ile muhataplarından Joe Biden’ı özür dilemeye davet ediyorum.

Ömer YILDIZ

BEKSİAD

YKB 
ABD başta olmak üzere Batı dünyası yöneticileri bizi itham edecek son kişilerdir, çünkü geçmişleri malumdur. Tarih de şahit ki milletimiz hiçbir zaman mazluma zulüm etmemiştir. Onların söylemleri bir şey ifade etmemektedir, sözle tarihi gerçekler değişmez.

Murat KAYA

GESİAD

YKB 
ABD Başkanı’nın açıklaması siyasi malzeme haline getirilmemesi gereken bir konu. Herkes oturup işi ehline yani tarihçilere bırakmalı. Haklı mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeli, tepkimizi en üst seviyede göstermeliyiz.

Mustafa ANDIÇ

İMSİAD

YKB 
ABD Başkanı Joe Biden’ın tarihi gerçekleri yok sayarak, şanlı tarihimizi lekeleme arayışını reddediyoruz. Unutulmamalıdır ki, tarih güçle değil, hakikatle yazılır. Yüzyıllarca birlikte yaşadığımız uluslarla aramızdaki tarihe kendi emelleri uyarınca nifak tohumları atanları şiddetle kınıyoruz. Bursa inşaat sektörü adına bizler, ABD menşei ürünleri şantiyelerimizde kullanmayarak şanlı ecdadımızı karalamaya yeltenen bu kararı alanları boykot etmeye hazırız.

Emre YILDIZ 

ASKON

Bursa Şb. Bşk. 
ABD Başkanı Joe Biden iki ülke ilişkilerine zarar verecek bir seçimde bulunmuştur. Soykırım ve zulüm arayanların, kendi tarihlerinde insanlık ayıplarını örtmek maksadıyla yaptıkları bu anlamsız davranış 2021 Türkiye’sinin güçlü ve kararlı gidişatına asla etki etmeyecektir. ABD yıllardır bu talihsiz davranışından kurtulamamış ve sırf iç politikalarındaki baskıyı baskılamak için Ermeni vatandaşları kirli emellerine alet etmekten vazgeçmemiştir.
 

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51