banner34

banner50

banner6

Bursa demir ağlarla örülüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesi’ne kesintisiz ulaşımın sağlanabilmesi amacıyla projelendirilen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca yaptırılacak Emek - Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı’nın temeli Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da katıldığı törenle atıldı.

Gündem 06.04.2021, 01:44
Bursa demir ağlarla örülüyor

Bünyesindeki 6 farklı hastanede toplam bin 355 yatak kapasitesi ile özellikle pandemi sürecinde Bursa’nın sağlık hizmetleri yükünü önemli ölçüde çeken Bursa Şehir Hastanesi’nde kesintisiz ulaşımın sağlanması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Emek – Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı’nda imalat resmen başladı. Bakanlar Kurulu kararı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredilen 6.1 kilometrelik 4 istasyonlu hattın temeli, Şehir Hastanesi arkasındaki alanda düzenlenen törenle atıldı. Bursalıların hastaneye kesintisiz ve konforlu ulaşımını sağlayacak olan projenin temel atma törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Bursa Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve çok sayıda davetli katıldı.

Raylı sistem ağı genişliyor
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sadece ulaşım alanında değil, Bursa-Ankara arasında adeta mekik dokuyarak spor projelerinden kentsel dönüşüm uygulamalarına varıncaya kadar birçok alanda devletin gücünü Bursa’da hissettirdiklerini söyledi. Şehir Hastanesi Hattı’nın da Ankara temaslarının meyvelerini toplamak adına önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Biz yaklaşık 2 yıl önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızda bazı görüşmeler yaptık. Projelerimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza sunuldu ve nihayetinde bugün Emek – Şehir Hastanesi Hattı’nın temelini atıyoruz. Şu anda Bursa’mızın mevcut raylı sistem hattı tramvay hatlarıyla birlikte toplam 47,2 kilometredir. 6,1 kilometre uzunluğundaki Emek-Şehir Hastanesi Hattı ve 9 kilometrelik Kent Meydanı-Terminal Hattının eklenmesi ile birlikte toplam raylı sistem hattımız 62 kilometreye çıkacak. Bu hat ile şehir içi raylı sistem hattımız hem Bursa Şehir Hastanesi’ne hem de Balat’a yapılması planlanan Bursa-Ankara Hızlı Tren Hattı istasyonuna bağlanmış olacak” dedi.

Bursa’ya 27 milyarlık yatırım
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da son 19 yılda Bursa’nın sadece ulaşım ve iletişim altyapısına 12 milyar 830 milyon lirası Yap-İşlet-Devret kapsamında olmak üzere yaklaşık 27 milyar 485 milyon liralık yatırım aldığını söyledi. Bursa’nın 2003’te 194 kilometre olan bölünmüş yolunu 598 kilometreye çıkardıklarını ifade eden Karaismailoğlu, İstanbul -Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, Bursa Çevre Otoyolu, Bursa-İnegöl-Bozüyük-Ankara Sınırı Yolu, Bursa-Karacabey Yolu, Bursa-Mudanya gibi nice yolu, bölünmüş yol haline getirdiklerini hatırlattı. Bursa’yı demiryolu konforu ve hızı ile yeniden buluşturmak için çalıştıklarını kaydeden Karaismailoğlu, “Ankara-İstanbul YHT hattına bağlantılı olarak Bursa-Yenişehir-Osmaneli arasında hızlı tren hattı inşa ediyoruz. Şu anda, 106 kilometre uzunluğundaki Bursa-Yenişehir-Osmaneli arasında iki kesim halinde yapım çalışmalarımız devam ediyor. 56 kilometre uzunluğundaki ilk kesim olan Bursa-Gölbaşı-Yenişehir hattında altyapı çalışmalarında yüzde 74,8 fiziki ilerleme sağladık. 50 kilometre uzunluğundaki Yenişehir-Osmaneli’nin arasında da çalışmalara başlıyoruz” diye konuştu.
AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala ise, Bursa’nın üreten bir şehir olduğunu, üreten şehirler için de ulaşımın şart olduğunu hatırlattı. 
Bursa Valisi Yakup Canbolat da Bursa’nın raylı sistem ağını 62 kilometreye çıkaracak bu proje ile 1355 yatak kapasiteli Bursa Şehir Hastanesi ve Bursa Ankara hızlı tren hattının Bursa Garına konforlu ve kesintisiz bağlantısının sağlanacağını kaydetti.
 

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51