banner6

Bursa Ar-Ge'yi sevdi

Kentte 2014 yılında 23 olan Ar-Ge merkezi sayısı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının çalışmaları, “Ar-Ge Reform Paketi”nin sunduğu avantajlar, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) destekleriyle 7 yılda yaklaşık 7 kat arttı. Kentte 130 Ar-Ge merkezi ile 30 tasarım merkezi bulunuyor.

Gündem 04.01.2021, 20:53 04.01.2021, 20:53
Bursa Ar-Ge'yi sevdi
Kentte 2014 yılında 23 olan Ar-Ge merkezi sayısı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının çalışmaları, “Ar-Ge Reform Paketi”nin sunduğu avantajlar, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) destekleriyle 7 yılda yaklaşık 7 kat arttı. Kentte 130 Ar-Ge merkezi ile 30 tasarım merkezi bulunuyor. “Türkiye’nin otomotiv üssü” Bursa’da, otomotiv ve otomotiv yan sanayi sektörüne yönelik 54, makine ve teçhizat imalatı sektöründe 28, tekstil sektöründe 17 Ar-Ge merkezi faaliyet gösteriyor.
Bilgisayar ve iletişim teknolojileri, demir ve demir dışı metaller, denizcilik, dökümcülük, elektrik-elektronik, enerji, gıda, iklimlendirme, imalat sanayi, kimya, mobilya, mühendislik-mimarlık faaliyetleri, plastik-kauçuk, tarım ve yazılım alanlarında da Ar-Ge merkezleri sanayiye hizmet veriyor. Tekstil sektörüne yönelik 9, otomotiv yan sanayide 8 ve otomotiv alanında 4 tasarım merkezinin faaliyetinin yanı sıra mobilya, makine ve teçhizat imalatı, gıda, otomotiv tasarım ve mühendislik, mühendislik ve mimarlık, seramik ve refrakter alanında da tasarım merkezleri faaliyetine devam ediyor.
Ar-Ge merkezleri sayısıyla Türkiye’de ikinci, tasarım merkezleri sayısıyla üçüncü sırada olan Bursa’da, çeşitli sektörlerde firmaların Ar-Ge ve tasarım merkezlerinde, inovasyona öncülük etmek için çalışılıyor ve kent ekonomisinin katma değerli üretimine katkı sağlanıyor.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51