banner6

BUİKAD Gelecek Akademisi'ni tanıttı

BUİKAD, internet üzerinden basın mensupları ile bir araya gelerek yeni eğitim platformları BUİKAD Gelecek Akademisi'ni tanıttı.

Gündem 28.04.2021, 18:09
BUİKAD Gelecek Akademisi'ni tanıttı

BUİKAD Gelecek Akademisi, yeni ekonominin ve rekabetçi iş dünyasının gereklerine uygun yetkinliklere sahip, vasıflı ve nitelikli iş gücünü desteklemek, “geleceği yönetmek” amacıyla rehberlik yapmak, eğitim desteği vermek için bir eşgüdüm ve iletişim merkezi olmak, kadınları geleneksel olmayan iş modellerine teşvik etmek gibi farklı konularda çalışmalarını yürütmek amacı ile kuruldu.

Gerçekleştirilen Dijital Basın Toplantısında açılış konuşmasını yapan BUİKAD Başkanı Av. Oya Eroğlu, gelişmekte olan bir ülke için ana arterin ekonomi olduğu gerçeğinin altını çizerek gelecekte de kadınların ekonomiye yaptığı katkıyı artırabilmek için inovatif kadın iş gücü ağırlığının artırılması gerektiğini belirtti. COVID-19 salgınının neden olduğu krizler ve 2020'deki ilgili küresel durgunluğun, işgücü piyasası için son derece belirsiz bir görünüm yaratarak iş dünyasının gelişimini hızlandırdığını kaydeden Eroğlu; “İş dünyasının bu hızla gelişen çizelgesi, şimdiden tahmin edilmesi imkansız olan gelecekteki bir iş rolüne nasıl hazırlanılacağının belirlenmesi gerektiği anlamına gelmektedir. Dünya Ekonomi Forumu raporuna göre çalışanların bugün yaptığı işi 2025'te de devam edebilmesi için gerekli işyeri becerilerinde ortalama %42 'lik bir değişimin gerekliliği belirtilmektedir. Ayrıca çalışanların yalnızca % 42'sinin işveren destekli yeniden beceri kazandırma ve beceri geliştirme fırsatlarından yararlanabildiği belirtilmiştir. Ortalama olarak, çalışanların 2022'ye kadar olan dönemde 101 günlük yeniden eğitime ve becerilerini geliştirmeye ihtiyacı olacağı yine aynı raporda belirtilmiştir. İş dünyasındaki yeni görevler, yeni becerilere olan talepler, beşerî sermayeye yatırımın değeri, hayat boyu öğrenmenin giderek artan önemi Bursa İş Kadınları Derneğini yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde insan kaynağına katkı sağlayacak şekilde kurgulanan BUİKAD Gelecek Akademisini kurmaya yöneltmiştir.” Dedi.

“KADINLARIN GELECEK EKONOMİSİNDE DAHA DA FAZLA YER ALMASI HEPİMİZİN SORUMLULUĞUDUR”

Derneğin çalışma hedeflerine de değinen Başkan Eroğlu; “Kadınların hayata daha aktif olarak katılmalarına, kişisel gelişimlerine yatırım yapmalarına ve meslek sahibi olmalarına destek veren BUİKAD olarak Gelecek Akademisi eğitim platformu ile, öğrenci, yeni mezun, çalışan, yönetici ve işletme sahibi kadınlarla; iş dünyası arasında etkin iletişim ve iş birliğine yeni bir arayüz olmayı hedefliyoruz. Akademi ile girişimcilerin örneğin tüketici alışkanlıklarındaki değişimler, hızla dijitalleşen dünya gibi yapısal değişikliklere uyum sağlamasını, yeni fırsatları değerlendirerek; yeni iş model ve yetkinlikler geliştirmelerini, ekonomik krizde ayakta kalmalarını sağlayabilecek işletme becerileri kazanmasına katkı sağlayacak açık eğitim kaynakları oluşturmak; Ekonomik büyüme ve sosyal kalkınmada, işsizliğin azaltılması, insan sermayesine yatırım ve teknik bilgi aktarımı başlıca hedefimiz.

Mini MBA (işletme Yöneticiliği) girişimciler ile Akademi Eğitimi Programımızda hayata geçireceğimiz ilk sertifika programımız. Bu program ile girişimcilere Liderlik&Yöneticilik, Satış&Pazarlama ve Finans&Muhasebe konularının yanı sıra Kişisel Gelişim konularında eğitimler verilecek. Tüm müfredat, etkileşimli eğitim (e-eğitim) modülleri ve videolardan oluşmakta... 84 saatlik örgün (sınıf içi) eğitim müfredatının tamamını kapsayan eğitim, online eğitim süresi, bireysel performans ve eğitim izleme hızınıza göre yaklaşık 35 saat olacak şekilde planlandı. Sertifika almaya hak kazanmak için eğitimi 120 gün içinde tamamlamak ve yapılacak sınavda başarı elde etmek gerekiyor. 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında başvuru kayıtları açılacak olan programın eğitimleri 24 Mayıs tarihinde başlayacak. Program tamamen ücretsiz olup, 20 kişilik kontenjan ile sınırlı olacak. Bu anlamda ilgili girişimcilerimizi web sitemiz www.buikad.org ve sosyal medya kanallarımız üzerinden başvuruya davet ediyorum. BUİKAD Gelecek Akademisi programlarına her geçen gün yenisini ekleyerek büyümeyi hedeflemiş, eğitimleri Hayat Boyu Öğrenme Perspektifi altında bilgi, beceri, davranış ve değerleri odağına alarak düzenleyecektir.” diye konuştu.

BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Av. Oya Eroğlu, basın toplantısının sonunda Pandemi tedbirleri kapsamında dijital anlamda BUİKAD olarak bir ilke imza atarak basın toplantısını online gerçekleştirmenin de ayrıca mutluluğunu yaşadıklarını belirterek katılımcı tüm basın mensuplarına teşekkür etti. Basın toplantısı soru ve cevap kısmı ile tamamlandı.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51