banner6

Birleşik Krallık'la ticarette yeni dönem

Toplantıda Birleşik Krallık’da yaşanan Brexit süreciyle birlikte ticarette yaşanacak değişimler üzerine değerlendirmelerde bulunan Bakan Pekcan, Birleşik Krallık ile serbest ticaret anlaşmasını yürürlüğe koymak için Brexit sürecini dakika dakika takip ettiklerini söyledi. Bir an önce Birleşik Krallık ile serbest ticaret anlaşmasını imzalamak istediklerini kaydeden Pekcan, “Bizim kendi anlaşma taslağımız imzaya hazır hale geldi.

Gündem 28.12.2020, 20:45 28.12.2020, 20:45
Birleşik Krallık'la ticarette yeni dönem
Toplantıda Birleşik Krallık’da yaşanan Brexit süreciyle birlikte ticarette yaşanacak değişimler üzerine değerlendirmelerde bulunan Bakan Pekcan, Birleşik Krallık ile serbest ticaret anlaşmasını yürürlüğe koymak için Brexit sürecini dakika dakika takip ettiklerini söyledi. Bir an önce Birleşik Krallık ile serbest ticaret anlaşmasını imzalamak istediklerini kaydeden Pekcan, “Bizim kendi anlaşma taslağımız imzaya hazır hale geldi. Birleşik Krallık ile AB arasında prensip olarak uzlaşmaya varıldığı açıklandı. Tabii biz AB ile olan yükümlülüklerimizden dolayı anlaşması öncesi (AB-Birleşik Krallık), Birleşik Krallık ile serbest ticaret anlaşması imzalayamadık. Gelişmeleri takip ediyoruz ancak, AB ile bizim, Türkiye ile İngiltere’nin serbest ticaret anlaşmasının aynı anda yürürlüğe girmesi için her iki taraf ile de senkronize bir şekilde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” dedi.
İngiltere Ticaret Bakanlığı da, Türkiye ile serbest ticaret anlaşması imzalanacağını bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, İngiltere, Avrupa Birliği (AB) vardığı anlaşmanın ardından ilk serbest ticaret anlaşmasını Türkiye ile imzalayacak. İngiltere Ticaret Bakanı Liz Truss, Türkiye ile imzalanacak anlaşmanın ilk aşamada iki ülke arasındaki mevcut ticaret koşullarını korumayı amaçladığını bildirdi.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51