banner6

Beyçelik’ten TOSB’da dev yatırım

Kocaeli’deki TOSB (Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi), pandemi döneminde sektörün en büyük yatırımına ev sahipliği yapıyor. 

Gündem 12.04.2021, 23:45 20.04.2021, 11:33
Beyçelik’ten TOSB’da dev yatırım

Beyçelik Gestamp’ın 50 milyon Euro’luk yatırımla TOSB’da kuracağı yeni fabrika yatırımı için imzalar atıldı. TOSB Yönetim Merkezi’nde düzenlenen imza törenine; TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, Beyçelik Gestamp Yönetim Kurulu Başkanı  Baran Çelik, TOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Alper Kanca, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Burhanoğlu, Oğuzhan Deniz ve İgal Zakuto ile, Beyçelik Gestamp Genel Müdürü Engin Meydan ve İş Geliştirme ve Mühendislik Direktörü Haluk Düzgün katıldı.  Törende konuşan TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, TOSB’un pandemiye rağmen yeni bir yatırım ile atağa geçtiğini belirterek, “Beyçelik Gestamp’ın yeni fabrikası, OSB’mizde tek seferde yapılan en büyük kapalı alana sahip fabrika binası olmasıyla da dikkat çekiyor. Ayrıca bu yatırım, pandemi döneminde sektörde yapılan en büyük yatırım. 2022 yılında üretime geçmesi planlanan yeni fabrika, Beyçelik Gestamp’ın TOSB içindeki ikinci büyük yatırımı olacak” dedi.

“Geleceğin araçlarına şasi üreteceğiz”
Beyçelik Gestamp Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik ise “Türkiye’de şasi üzerine kurulu ilk firma özelliği taşıyan şirketimizin üçüncü yatırımını da TOSB’da gerçekleştiriyoruz. 50 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçireceğimiz yeni fabrikamız 45 bin metrekare kapalı alana sahip olup, 750 kişiye istihdam sağlayacak. Verimliliği yüksek, sıfır hata odaklı, endüstri 4.0 alt yapısıyla hayata geçireceğimiz fabrikamızda müşterilerimizin gelecek 10 yılda üretecekleri araçlarına şasi ürünleri sağlayacağız. 2022 yılı sonunda üretime geçmeyi hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51