banner6

Best Grubu 2019 yılını değerlendirdi

2019 yılı ekonomi gündeminin masaya yatırıldığı Best Grubu geleneksel aylık toplantısı, Zorlu Holding Eş Başkanı Zeki Zorlu ev sahipliğinde Almira Hotel Kadife salonunda gerçekleşti. Ekonomi sohbetlerine damga vuran Best Grubu, İlker Oral, Tahsin Ardıç, Tuğrul Karasarlıoğlu, Sinan Baykal, Nuri Tike, Ahmet Özenalp, Nuri Coşkun İrfan, Nurullah Altınsoy ve Zorlu Holding Eş Başkanı Zeki Zorlu'nun başkanlığında toplandı.

Gündem 30.12.2019, 22:00 30.12.2019, 22:00
Best Grubu 2019 yılını değerlendirdi
2019 yılı ekonomi gündeminin masaya yatırıldığı Best Grubu geleneksel aylık toplantısı, Zorlu Holding Eş Başkanı Zeki Zorlu ev sahipliğinde Almira Hotel Kadife salonunda gerçekleşti.

Ekonomi sohbetlerine damga vuran Best Grubu, İlker Oral, Tahsin Ardıç, Tuğrul Karasarlıoğlu, Sinan Baykal, Nuri Tike, Ahmet Özenalp, Nuri Coşkun İrfan, Nurullah Altınsoy ve Zorlu Holding Eş Başkanı Zeki Zorlu'nun başkanlığında toplandı. Farklı sektörlerin temsilcilerinden oluşan Best Grubu üyeleri, 2019 yılının Bursa ve ülkedeki genel ekonomik durumu ve 2020 yılı üzerinde görüş alışverişinde bulundular.


Nuri Coşkun İrfan - Evinoks YKB
"2019 yılı turizm sektörü için otel ve restoranlar bazında yoğun ve bağlı olan endüstri tesislerinde kapasiteler dolu geçti. Şirketimiz özelinde ise, iç pazarda yüzde 25'e yakın büyüme sağlarken, dış pazarda da önemli projeler aldık. Özellikle Mısır, Kuveyt, Katar, Dubai ve Suudi Arabistan'da da turizmle ilgili önemli ataklar var. Bu pazarlarda da yoğun bir iş potansiyelimiz oldu. 2020 yılında Mısır'da mevcut projelerimize yenilerini ekleyeceğiz. Uluslararası holding grubunun ürün gamını Ar-Ge merkezimizde uzun süredir yürütüyoruz. 2020 yılında mevcut ihracatımızı 2'ye katlayacağımızı öngörüyoruz. Gelecekle ilgili iş anlamında endişemiz yok. 2020 yılı turizm sektörü için iyi bir yıl olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla sektörümüzde beklentilerimiz son derece iyi.

Nurullah Altınsoy - Altınsoy Madencilik YKB
"2019 yılını madencilik ve mermer sanayi ne yazık ki gerilemeyle geçirdi. Ülke genelinde inşaat sektörünün zayıflaması ve ABD - Çin arasındaki ticaret savaşlarından dolayı Çin'in alımları durdurması Türkiye'deki blok mermer üretimini azalttı. 2019 yılında blok mermer üretiminde yurtdışı satışlarında yüzde 20 civarında gerileme oldu. Yurtiçinde de inşaat sektörünün hızla gerilemesinden dolayı fiyatlar düştü. Üretim maliyetlerinin artışıyla beraber kazançlar azaldı. Sektörümüz gerekli şekilde 2019 yılını geçiremedi. 2020 yılının faiz indirimi ve diğer destekler ile daha iyi olacağını düşünüyoruz.

İlker Oral - Sinta A.Ş. Genel Müdürü
"2019 yılı inşaat sektörünün ciddi ivme kaybına uğradığı bir yıl oldu. 2020'nin inşaat sektörü için zor geçeceğini tahmin ediyorum. Ancak alınan tedbirlerin sonuç vermesi ile sektörün atağa kalkacağını düşünüyorum. Bursa'da konut stoğunun fazla oluşundan dolayı faiz indirimleri sektörü fazla canlandıramadı.

Sinan Baykal - Seger Korna YKB
"Özellikle dünya piyasalarında ana sanayiye önemli hizmetler sunduk. Pazarda bir miktar daralma oldu.Son zamanlarda verilen teşvik ve faiz indirimleriyle otomotiv sektöründe güncellemeler gerçekleşti. İhracatta toparlanma olacağını öngörüyoruz, 2020 yılından ümitliyiz.

Sayı: 1231 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51