banner34

banner50

banner6

BEBKA'dan kalkınmaya 36 milyon TL

Bursa, Eskişehir ve Bilecik’i kapsayan bölgede kamu, özel sektör, sivil toplum ve üniversiteler arasında koordinasyon ve işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), bu yıl mali destek programlarına 36 milyon TL kaynak ayırdı. Genel Sekreter M.

Gündem 22.02.2021, 20:47 22.02.2021, 20:47
BEBKA'dan kalkınmaya 36 milyon TL
Bursa, Eskişehir ve Bilecik’i kapsayan bölgede kamu, özel sektör, sivil toplum ve üniversiteler arasında koordinasyon ve işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), bu yıl mali destek programlarına 36 milyon TL kaynak ayırdı. Genel Sekreter M. Zeki Durak, 2021 Çalışma Programı’nın onaylandığını belirterek yoğun bir proje dönemine hazır olduklarını söyledi.
Yeni çağrıya çıkılacak
Geçmişte olduğu gibi bu yıl da teknik destek, fizibilite desteği ve proje teklif çağrılarını planladıklarını belirten M. Zeki Durak, “Proje teklif çağrısı yöntemiyle kâr amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik mali destek programları yürütüyoruz. 31 Ocak’ta başvuruları sona eren Yenilik Verimlilik, Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi ve Kırsalda Ekonomik Kalkınma alanlarında toplam 50 milyon lira tutarındaki BEBKA 2020 Yılı Mali Destek Programlarının uygulama aşamasına bu yıl geçilecek. Yıl sonunda ise Turizm Mali Destek Programı ve Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı ile 14 milyon TL tutarında yeni bir çağrıya çıkılacak. Yine bu yıl Bölgesel Girişim Sermayesi Desteği ile Enerji ve Kaynak Verimliliği Finansman Desteği şeklinde iki yeni program ilan etmeyi planlıyoruz. Teknik destek ve fizibilite desteğine ayırdığımız bütçelerle toplam destek tutarı 36 milyon lirayı aşacak. Bunlara ek olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızca yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı SOGEP için ön başvuru süreci de 28 Şubat Pazar gününe kadar sürecek” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51