banner6

Aziz Torunun zor günleri...

Aziz Torunun zor günleri...

Gündem 10.07.2006, 21:00 10.07.2006, 21:00
Aziz Torunun zor günleri...
Aziz Torunun zor günleri...
İş adamı Torun, şirketi Torayın Çelik Palasta ihale iptalinden sonra Koruparkın da yargıya gitmesiyle
zor günler yaşamaya başladı.
Bursa iş yaşamına Zafer Plaza ile girerek dikkatleri üzerine çeken iş adamı Aziz Torun, şirketi Torayın kazandığı Çelik Palas Oteli ihalesinin iptal edilmesinden sonra, plan değişikliğiyle "büyük rant sağlandığı iddia edilen Korupark inşaatıyla da zor günler yaşamaya başladı. Bursa Barosu, yine Toray İnşaatın satın aldığı, peşinden imara açılan Koruparkla ilgili yargı sürecini başlattı.
Bursa Barosu Çevre Hukuk Komisyonu Başkanı Cumhur Özcan, 140 dönümlük arazinin alınmasından sonra 1/5000, ardından 1/1000lik planların çıkarıldığını, kamu çıkarlarının gözardı edildiğini öne sürdü. Bursa Baro Başkanı Asude Şenol, yapımı devam eden Koruparkla ilgili plan değişikliğinin ve inşaat ruhsatının yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle, yürütmenin durdurulması istemiyle Bursa 2.İdare Mahkemesi'nde dava açtıklarını açıkladı. Şenol, BOTAŞ'a ait arazinin Toray İnşaat firmasına satıldıktan sonra Emek Belediyesi sınırları içindeki arsanın, imar planlarında "resmi kurum tesis alanı"ndan çıkarılarak, konut ve ticaret alanına dönüştürüldüğünü, bu işlemlerin hukuka, yasalara, yönetmeliklere, şehircilik ve planlama ilkelerine aykırı olduğunu ileri sürdü.
Plan değişikliğigarantisi!
CHP Meclis Üyesi Yücel Akgün de, Korupark Projesi için, Toray İnşaat AŞ'ye belediye tarafından plan değişikliği garantisi verildiğini öne sürdü. Akgün, olaydaki asıl noktanın planlarda resmi kurum olarak görülen bir yerin plan değişikliği garantisi verilerek satışının gerçekleştirilmesi olduğunu vurguladı. Akgün, "Arazinin planda da yeri, satışı yapılmadan önce Doğukan Ltd.Şti. yetkililerine verilen talimat ile yüksek yoğunluklu konut ve ticaret alanı olarak işlenmiştir. Planlar netleşmeden, itiraz sonuçları Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylanmadan inşaatın temeli atılmış ve dairelerin satışına başlanmıştır" dedi. Akgün, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun Çelik Palas Oteli'nin ihalesini iptal etmesinin nedeninin de Toray İnşaatın her şeyi ucuza kapatarak büyük rantlar elde etmesini engellemek olduğunu savundu.
Bin 260 konutluk Korupark ile inşaat piyasasına giren Toray İnşaat'ın Genel Müdürü Remzi Aydın ise, projesinin yasal olduğunu söyledi.

Sayı: 531 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51