banner34

banner50

banner6

Almanya'dan TOGG'a Övgü

Alman basınının en önemli ekonomi gazetelerinden Handelsblatt’ta yer alan haberde, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG), elektrikli otomobil ekosistemi oluşturarak kendi “Tesla’sını” ürettiğine vurgu yapılarak, ülkenin ulusal ürün yelpazesine otomobilin de ekleneceği belirtildi. Haberde, TOGG tarafından üretilecek otomobilin satış fiyatının rekabetçi olması halinde bunun Alman otomobil pazarı için de cazip olacağı kaydedildi.

Gündem 19.10.2020, 20:50 19.10.2020, 20:50
Almanya'dan TOGG'a Övgü
Alman basınının en önemli ekonomi gazetelerinden Handelsblatt’ta yer alan haberde, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG), elektrikli otomobil ekosistemi oluşturarak kendi “Tesla’sını” ürettiğine vurgu yapılarak, ülkenin ulusal ürün yelpazesine otomobilin de ekleneceği belirtildi.

Haberde, TOGG tarafından üretilecek otomobilin satış fiyatının rekabetçi olması halinde bunun Alman otomobil pazarı için de cazip olacağı kaydedildi.

Handelsblatt, Türkiye’nin Otomobili’ni üretmek için faaliyetlerini sürdüren TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş’la röportaj yaparak, sayfalarında, “Türk Tesla’sı: Bosch’un eski yöneticisi Türkiye’yi elektrik otomobil çağına nasıl taşımak istiyor?” başlığıyla Türkiye’nin Otomobili’ne dair bir habere yer verdi.

Haberde, Karakaş’ın “Sadece otomobil üretmiyoruz, akıllı bir cihaz yapıyoruz” sözlerine yer verilerek, TOGG’un akıllı telefon gibi bir otomobil üretmek için işin başından beri uygulama geliştiricilerle çalıştığı kaydedildi. Türkiye’nin yerli otomobili için fiyatın henüz belirlenmediği bilgisine yer verilen haberde, fiyatıyla Alman otomobil pazarında da rekabetçi olmasının beklendiği vurgulandı.

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51