banner6

ERBAB dünyanın en hafif mayın detektörünü üretti

Dünyanın en hafif katlanabilir mayın detektörü olma özelliği taşıyan COMIT CMT-100 metal mayın detektörü ERBAB Otomat’ın Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (HOSAB) tesislerinde üretilmeye başlandı.

Genel 25.07.2022, 21:40
ERBAB dünyanın en hafif mayın detektörünü üretti

1978 yılında kurulan ve 40 yılı aşkın tec­rübesiyle Bursa ve ülke sanayisine katkı sağlayan ERBAB Otomat liderliğinde, Bursa Uzay Havacılık ve Savunma Kümelen­mesi (BASDEC) çatısı altında 4 firmanın oluş­turduğu konsorsiyumun ürettiği COMIT CMT-100 metal mayın detektörü görücüye çıktı.

Lansmanı SEDEC’te yapıldı

Bu yıl 28 – 30 Haziran tarihleri arasında 3’üncüsü düzenlenen Savunma ve Güvenlik Fuarı’nda (SEDEC) lansmanı gerçekleştirilen COMIT CMT -100 metal mayın detektörü, üstün özellikleriyle adından söz ettirerek, büyük ilgi gördü.

TÜBİTAK’ın geliştirdiği Ozan teknolojisi kullanılarak ERBAB Otomat tesislerinde, TÜ­BİTAK lisansıyla üretilen COMIT Metal Mayın Detektörü, dünyanın en hafif mayın detektörü olma özelliğini ta­şıyor. Sesli, görsel, titreşimli uyarı sistemi ile hızlı kurum ve kullanım özelliğine sahip olan mayın detektörü, yazılı­mından tasarımına kadar ta­mamen yerli ve milli imkanlarla geliştirildi.

TÜBİTAK’ın geliştirdiği Ozan teknoloji kullanılarak ERBAB tesislerinde, TÜBİTAK lisansı altında üretilen COMIT Metal Mayın Detektörü, dün­yanın en hafif mayın detektörü olma özelli­ğini taşıyor. Sesli, görsel, titreşimli uyarı sistemi ve hızlı kurulum-kullanım özelliğine sahip olan mayın detektörü, yazılımından ta­sarımına yerli ve milli imkânlarla geliştirildi.

Hız ve verimlilik sağlıyor

Ürün hakkında bilgilendirmelerde bulu­nan ERBAB Otomat Genel Müdürü Ufuk Er­doğan, COMIT CMT-100 mayın detektörünün Milli Savunma Bakanlığı üretim izin belgele­rinin tamamlandığı ve seri üretime hazır ol­duğunu söyledi. Ürünün basit ara yüzü ve hafif olmasıyla taşıma, hız ve verimlilik açı­sında savunma alanında faa­liyet gösteren personele ileri derecede performans artışı sağladığını kaydeden Erdo­ğan, “Bataryaları dahil 1,485 gramlık ağırlığa sahip olan bu ürünümüz, 8 adet stan­dart kalem pil ile çalışarak, 13 saat aktif kullanım imkanı sunmaktadır” dedi.

Öncelik kardeş ülkeler

Üretimini gerçekleştirdikleri mayın detek­törünün yüksek ihracat potansiyeline sahip olduğunu ve şirket olarak asıl hedeflerinin ürünlerini ihraç etmek olduğunu belirten Er­doğan, SEDEC 2022 Fuarı’nda 10’dan fazla ül­keden gelen ziyaretçiler ile B2B görüşmeler yaptıkları bilgisini paylaştı. Erdoğan, “Ge­nelde Bosna Hersek, Pakistan ve Hindistan gibi ülkeler ile teklif aşamasındayız. İhracat noktasında önceliğimiz dost ve kardeş ülke­lerdir. Farklı ülkelerden talepler olması ile birlikte tamamen yerli ve milli üretim olan ürünümüze taleplerin devam edeceğini dü­şünüyoruz” diye konuştu.

En yüksek puan alan 5 şirketten biri

ERBAB Otomat’ın son 4 yıldır savunma sa­nayi alanında faaliyetler yürüttüğünü anım­satan Ufuk Erdoğan, “Özellikle 5.56x45, 7.62x39, 7.62x51 12.7x99 gibi değişik kalibre hafif tipler ve 20mm-35mm uçaksavar mü­himmat gövde gruplarında Makine ve Kimya Endüstrisi’nin ve roket parçaları ala­nında da Roketsan’ın ana tedarikçisi olan fir­mamız, aynı zamanda SSB’nin EYDEP Endüstriyel Yetkinlik değerlendirmesinde Türkiye’nin 2022 yılında en yüksek puan alan 5 şirketinden biridir” dedi.

Erdoğan sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “ERBAB olarak; hedef gözetmeksizin, insan veya başka canlıların hayatını kaybetmesine sebep olan mayınların temizlenmesi için üretim yapılacağından dolayı gurur duymaktayız.”

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51