banner34

banner50

banner6

Başarının anahtarı VERİMLİLİK

Kaliteyi artıran, sürdürülebilirliği ve hedeflere ulaşılmasını sağlayan verimlilik, şirketler için hayati önem taşıyor. Firmalar bu alandaki çalışmalarıyla hem kazanç hem de tasarruf sağlıyor.

Genel 25.07.2022, 22:04 26.07.2022, 12:57
Başarının anahtarı VERİMLİLİK

Semih AYDIN

Firmalar, başarılarını ve şirket içi verimliliği artırmak adına önemli çalışmalara imza atıyorlar. Üretim alanında gerçekleştirilen uygulamalar, zaman kaybının ve performans düşüklüğü­nün önüne geçmek adına alınan önlemler ile personel mutluluğunu artı­racak uygulamaları hayata geçiren şirketler, başarıyı da yakalıyor.

İbrahim TATAR

İbraş Kauçuk YK Başkanı

Yığın üretimden yalın üretime

Firmamızda iyileştirme çalışmaları ile birebir ilgilenen Proses Geliştirme İyileştirme Bölümü mevcut. Böylece VSM çalışmaları ile başlayan yalın süreçte, üretimin en başından müşteriye kadar olan süreci inceleyerek dar boğazları tespit ediyoruz. Bu dar boğazları çalışanları da içine katarak kaizenlerle, önerilerle prosesi/prosesleri iyileştirmeyi hedefliyoruz. Ürün akışını en verimli şekilde elde etmek için lay-out planları oluşturuyor ya da mevcut planları revize ediyoruz. 5S çalışmaları ile verimlilik ve düzeni korumaya çalışıyoruz.

Firmamızda ham madde tedariki yüzde 100’e yakın dış kaynaklı olarak sağlandığından oluşacak firenin maliyetinin daha yüksek olacağının bilincindeyiz. Bu bilinç ile fire analizi yapmakta, fire kaynaklarına problem çözme teknikleri yaklaşımı ile odaklanmaktayız. Bunun yanı sıra makine parkurumuzu da yeniliyoruz. Mevcut makinelerimizi ise otomasyon ile destekleyerek hata olasılığını minimize ediyoruz. Operatör kaynaklı hata oranlarını düşürmek adına da Poka-Yoke yaklaşımını uyguluyoruz.

Çalışanlarımızın zamanlarını verimli kullanmasına ve etkin çalışmasına yönelik de çalışmalar gerçekleştiriyoruz. MES Sistemi bu konuda alt yapı oluşturmakta. Bununla beraber proseslerimiz yalın akışa uygun hat düzeninde diziliyor. Hat liderler vardiya başlarında önlerine otomatik olarak düşen sipariş listelerini ekranlarında inceleyerek; hangi ürünü hangi zaman aralığında yapması gerektiğini, sipariş listesinde bulunan ürünlerin alp kompanent ve yarı mamullerin kontrollerini, çalışan sayılarını, kompanent ve personel eksikliğini bu ekranlardan inceleyebiliyor. Sipariş listelerinin olmaması sebebiyle üretime başlanamaması gibi nedenlerle üretimde duruş yaşanmasının önüne geçmek adına hat liderleri, hat üzerinde bulunan Andon sistemlerinde hattın performansını takip edebiliyor, duruşları ve performans kayıplarını bu ekranlardan inceleyebiliyor.

Tüm bunlar neticesinde verimli üretim konusunda ilerlemeler kaydettik. Makine otomasyonlarına geçen bölümlerimizde daha verimli ve yüksek adetlerde üretim yapılması, yapılan lay-out değişiklikleri ile kullanılamayan alanların üretime kazandırılması, standart bir üretim gerçekleştirilerek, fire kayıpların minimize edilmesi, standart süreçler oluşturularak müşteri isteklerinin (taktime) karşılanıp karşılanmadığı kontrol edilebilir seviyeye getirmek verimli üretim için yürüttüğümüz faaliyetlerin başında gelmekte. Yığın üretimden yalın üretime geçilerek ve elleçlemeler, iç taşımalar, gereksiz hareketler kaldırılarak daha verimli bir çalışma oluşturuldu.

A. Yalçın YEŞİLOVA

Yeşilova Holding İcra Kurulu Başkanı

En değerli araç dijitalleşme

Şirketlerin sürdürülebilirliği için verimlilik çok önemli bir konu. Artan enerji maliyetleri, ham madde fiyatları, işçilik maliyetleri, hatta tüm bunların ötesinde kaynakların sürdürülebilir kullanımı noktasında verimliliğin önemi çok büyük. Yeşilova Holding olarak son 6 yılda ciromuzun yüzde 100’ün üzerinde artış göstermesi de verimliliğin bizim için ne derece önemli olduğunu göstermektedir. 2021 yılında başladığımız ve şirketlerimizin sürdürülebilirliğini odağına alan +45 Dönüşüm Programımızın altında yer alan 6 ana dönüşüm projesi, tam da bu noktada kaynaklarımızı verimli kullanmaya odaklanıyor. Bunlar; Stratejik Dönüşüm Projesi, Liderlik ve Gelişim Dönüşüm Projesi, İletişim Dönüşümü Projesi, Marka Dönüşüm Projesi, İnovasyon Dönüşüm Projesi ve Dijitalleşme Dönüşümü Projesi. Bu projelerin yanında ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, IATF 16949 Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi gibi uluslararası yönetim sistemleri ile süreçlerimizi standartlaştırıyoruz. 2022 yılında sistem çalışmalarına başladığımız ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ile de enerji verimliliği konusunu gündemimize alıyoruz.

Dijitalleşmede ise süreçlerin, proseslerin gözden geçirilmesinin yanında, buralardan elde edilen iyileşme fırsatları ile verimliliğiniz daha da artırılmaktadır. Son dönemde hayata geçirdiğimiz başarılı uygulamalarımızın birinden örnek vermek gerekirse; Can Metal şirketimizde Yüzey İşlem bölümünde yer alan kumlama operasyonunda gerçekleştirdiğimiz revizyon çalışmaları ile hem prosesin verimliliğini 3 kat artırdık hem görsel hatalar nedeniyle oluşan hurda atık miktarını azalttık hem de yardımcı maddelerin proseste yeniden kullanımını sağlamış olduk. Özetle, şirketlerimizde gerek yeni teknoloji, makine ve ekipman yatırımı gerçekleştirmemiz gerekse yetkin çalışanlarımızla süreçlerimizi gözden geçirip iyileştirmeler yapmamız ve bunların sonuçlarını görmemiz bizim için önemli bir motivasyon kaynağıdır.

Zamanın verimliliğinde bu durumu ofis ve üretim olarak iki ayrı başlıkta ele almak faydalı olacaktır. Üretim alanlarında genellikle yüksek yatırım maliyetleriyle dijitalleşme çalışmaları öne çıkarken, ofislerde çalışanlarımızın zamanlarının önemli bir kısmını meşgul eden raporlama çalışmalarında kullandığımız uygulamalar oldukça küçük maliyetlerde ve kullanıcı dostu dijital çözümleri devreye alarak başarılı çalışmalar gerçekleştirmekteyiz.

En önemli kazanımlarımız, öncelikle çalışan ve müşteri memnuniyeti. Yanı sıra zaman ve enerji kazanımı, atık azaltımı, kaynak kullanımında azaltım ve hatta alan kazanımı olarak sıralayabiliriz.

Hüseyin Burak ARAS

Gökçelik Yönetim Kurulu Üyesi

Verimlilik iş süreçlerimizin her aşamasında

Şirket içi verimliliği arttırmak için çalışma ortamı, fiziki çalışma koşullarının yanı sıra üretim kaynaklarının ve yeni nesil teknolojilerin daha etkin kullanımı, insan kaynaklarının dijital uygulamaları, iç iletişimin etkileştirilmesi gibi verimliliğin artması için birçok faaliyet gerçekleştiriyoruz. Ayrıca mutlu çalışan, mutlu müşteri demektir. Çalışanlarımızın mutluluğunu önemsiyoruz.

ISO 9001:2015 Kalite Yönetimi, ISO 14001:2015 Çevre Yönetimi, Yalın Üretimi gibi yönetim sistemlerini Gökçelik’te uyguluyoruz.

Üretimde Endüstri 4.0, Nesnelerin İnterneti, S/4 HANA ERP, IoT, OEE (Overall Equipment Effectiveness) ve TPM (Toplam Verimli Bakım), MES (Üretim Yürütme Sistemi) gibi Dijital Dönüşüm sistemlerinin birbirleri ile olan entegrasyonunu sağlayarak daha verimli bir sisteme geçtik.

Üretim planlama mühendislik büro gibi verilerin raporlanarak ağ üzerinden erişim sağlayan MES projesiyle ERP’den iş emirlerini alıp düzenleyerek üretim birimleri arasındaki iletişimi de sağlıyoruz. Aynı zamanda vakalara eş zamanlı erişerek, kayıpları minimum seviyede tutuyor, iş verimliliğini arttırıyoruz. MES projesiyle; üretim tesislerini daha görsel hale getirerek yönetim izleme Andon ekranları ve mobil uygulamaların devreye alınmasıyla kayıpların minimum seviyeye indirilmesini sağlıyoruz. MES Projesi; işçilik maliyetlerini, üretim çevrim süresini ve evrak işlerini azaltarak, sipariş teslim sürelerini kısaltıyor. Makine kullanımını verimliliğini artırarak, işletmeye çeviklik ve zaman kazandırıyor. Geliştirilmiş tedarik zinciri görünürlüğünü sağlarken, aynı zamanda da müşteri memnuniyetini artırıyoruz. Robot yazılım RPA projemizle tekrar eden görevlerimizi bu yeni programa yaptırıyoruz. İnsan kaynağımızı daha verimli ve yaratıcı işlerde kullanmaya çalışıyoruz. SAP’ın anlık raporları da israfların iyileştirilmesi anlamında hızlı aksiyon almamızı sağlıyor.

Verimliliği iş süreçlerinin her aşamasında uygulamaya çalışıyoruz. Şirketin personel tarafından benimsemesi ve süreçlerin iyileştirilmesi konusunda da çalışanlarımızın fikirleri bizim için değerli. MES Öneri Sistemi Bir Fikrim Var ile çalışanların önerilerini alıyor, bu doğrultuda iş süreç iyileştirmelerini gerçekleştiriyoruz.

Gökçelik olarak dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi olan United National (UN) Global Compact üyesi ve WEP’s imzacısıyız. Yenilediğimiz misyon ve vizyonumuzla sürdürülebilirlik konusunu da gündemimizde. I-REC Uluslararası Yeşil Enerji Sertifikasıyla yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak, üretilen enerjinin kaynağının ve özniteliğinin izlenilebilirliğini sağlıyoruz.

Sürdürülebilir bir yaşam için iş yapış süreçlerimizi verimliliği arttıracak, sürdürülebilirliği sağlayacak şekilde tasarladık.

Ali Hakan SÜALP

İnsu Teknik Yönetim Kurulu Başkanı

Doğru planlamayla verimliliği artırıyoruz

Firmamızda başarı ve verimliliğin sağlanması için fiziki çalışma koşullarından teknolojik olanaklara kadar pek çok alanda çalışmalarımız var. Başarıyı sağlamadaki en önemli faktörlerden biri çalışan mutluluğunu ve motivasyonunu güçlü tutmaktır. Bu amaçla, çalışanların fikirlerine önem vererek belirli kurallar çerçevesinde bu fikirleri hayata geçirmeye önem gösteriyoruz. Verimlilik için fiziki çalışma koşullarına dikkat ediyor, şirket içerisindeki sağlıklı iletişim imkanı sağlıyor, ekip ruhunu geliştirecek etkinlikler düzenliyoruz.

Çalışma koşullarının iyileştirilmesi, ekip arkadaşlarımızın kendini gerçekleştirme olanakları bulması, takdir ve ödüllendirme kriterlerimiz ile çalışan mutluluğunu ve verimliliğini sağlama konusunda hassas davranıyoruz.

Çalışanlarımızın zamanını verimli kullanması adına dönemsel eğitimler ve seminerler düzenliyoruz ya da çalışanlarımızın eğitimlere katılmasına öncülük ediyoruz. Son teknolojiye uygun ürünler kullanıyor ve bu sayede zamanın verimli kullanılmasına imkan sağlıyoruz. İnsanoğlunun en önemli değerlerinden biri olan zaman iyi yönetildiğinde kuruma olan katma değer artış gösteriyor ve çalışan motivasyonunda da oldukça etkili oluyor. Bu yüzden etkili bir zaman yönetimi performansıyla verimlilik düzeyini maksimuma çıkarma amacıyla çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

Zamanın mümkün olduğunca etkili ve verimli kullanılması için gereken doğru planlama adımlarıyla verimliliği artırıyoruz. Çalışmalarımızın etkin ve verimli olması ve üretkenliği üst seviyede tutmaya yönelik projeler geliştiriyoruz. Ayrıca takım çalışmasına önem veriyor, firmamızda ekip ruhunu güçlendirecek motivasyon etkinlikleri düzenliyoruz.

Verimliliğe yönelik gerçekleştirilen çalışmaların firmamıza her zaman olumlu geri dönüşleri oluyor. Bu sayede hem çalışan motivasyonu artıyor hem şirketimizde planlı ve düzenli bir iş yaşamı sağlanıyor.

Üretim kaynaklarının israfını önlemek için bazı çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda firmamızda yalın dönüşüm projesini hayata geçirdik. Sürekli iyileştirme ve gelişim yolculuğumuzda yalın üretimde kullanılan tekniklerle, üretim sistemindeki tüm israfı yok ederek ürün kalitesini iyileştirmeyi ve maliyeti düşürmeyi amaçlıyoruz.

Ayrıca çağımızın en önemli kaynakları arasında yer alan enerjinin verimli kullanılmasına da önem gösteriyoruz. Enerji israfının önüne geçmek adına projeler geliştiriyoruz. Çatımızı güneş enerji panelleriyle donattık. Yenilenebilir enerji kaynağı güneş ile hem kendi enerjimizi üretiyor hem tasarruf yapıyor hem de enerji israfı yapmamış oluyoruz. Kaynakların sağlıklı ve verimli biçimde kullanılması, israfı önleme, atıkların kaynağında azaltılması ve ayrıştırılarak geri kazanılması gibi konulara yoğunlaşmış durumdayız.

Dr. Gül Çiçek ZENGİN BİNTAŞ

Mubitek Üst Düzey Yöneticisi

Verimliliğe yönelik Ar-Ge projeleri geliştirdik

Şirketimizde verimliliği artırmak için hedef bazlı yönetim sistemi uyguluyoruz. Hem departman bazında hem de çalışan bazında teknik, akademik ve kişisel gelişim alanlarında hedefler koyuyoruz. Bu hedeflere ulaşıp ulaşılmadığına dair 3 ayda bir toplantı yapıp değerlendirmelerde bulunuyor ve buna istinaden geri bildirim yapıyoruz.

Ayrıca verimliliği ölçmek için bir proje yönetim programı kullanıyoruz. Çalışanlar günlük yaptıkları işleri harcadıkları zamanlarla birlikte bu programa giriyorlar. En çok hangi noktalarda zaman kaybedildiğini, kayıp zamanı verimli kullanmak adına hangi aksiyonların alınması gerektiğini belirliyoruz.

Bununla beraber şirketimizde çok az firmada kullanılan mentörlük sistemini uyguluyoruz. Bu sistemde az tecrübeli personellerimize tecrübeli personellerimiz mentör olarak atanıyor. Böylelikle az tecrübeli personelin karşılaşmış olduğu problemlerde uzun zaman harcamasının önüne geçiyoruz. Hem de kurum içinde dayanışma kavramını pekiştiriyor, tek vücut halinde çalışma dinamiklerini harekete geçirmiş oluyoruz.

Üretim kaynaklarının verimli kullanılması için Ar-Ge projeleri geliştirdik. Klasik yöntemlerde fikstür ve tablası her bir kalıp için özel olarak imal edilmekteydi. Kalıba özel ölçülerde imal edildiğinden tekrar kullanılması mümkün olmamaktaydı. Kalıp üretimi bittikten sonra hem tabla hem de fikstür hurdaya çıkarılmaktaydı. Buradaki kaynakların verimli kullanılmaması bizi bu üretim adımında iyileştirme yapılması gerektiğinin farkındalığını oluşturdu. Bu üretim adımında yaptığımız inovasyon çalışmaları sonucunda; özel imalat yerine modüler tasarımlar yaparak ürünlerin yeniden kullanılması konseptini ortaya koyduk. Bu fikir çerçevesinde yazılımlar geliştirdik.

Yazılıma sadece kalıp ölçüleri girdi olarak girilmesiyle, parça parça ölçülerde kütüphanesi oluşturulmuş küçük küçük tablalar birleşerek büyük tablayı oluşturuyor. Sonrasında kalıp için gerekli olan fikstürler istenen kalıp özelliklerinde gerekli olan yerlerde ayarlanabilir boylarda yerleştiriliyorlar. Kalıp tamamlandıktan sonra bu küçük tablalar ve ayarlanabilir fikstürler başka kalıplar için tekrar kullanılabiliyor. Bu algoritmaların belirlenmesinde yıllardır sektördeki kalıp üretim tecrübemiz bize kolaylık sağlamış oluyor.

Özellikle genç çalışanlar ofislerde verimli zaman geçirmediklerini, belirli saatlerde ofiste bulunma zorunluluğunun onların motivasyonunu düşürdüğünü söylüyorlar. Bu nedenle şirket olarak esnek çalışma zamanı uyguluyoruz. Firmamız için önemli olan hedeflere ulaşılması. Bu hedeflere ulaşabilmek için gerekli verimli çalışma saatlerini çalışanlarımız kendileri belirliyor. İster evden, ister bir tatil beldesinden çalışmalarını gerçekleştirebiliyor. Tabi bu sektörümüze haiz bir durum. Her sektöre bu çalışma sistemini uygulamak mümkün değil. Kullandığımız proje yönetim programı ile de çalışma verimlerini takip edebiliyoruz.

Ayrıca eğlenceli bir çalışma ortamımız var. Salıncakta sallanırken toplantı yapabiliyoruz. Ya da çalışanlarımız canı sıkıldığında etkinlik salonundaki langırtla oynayabiliyor, sinema seyredebiliyor. Dinlenmek isteyen de etkinlik salonunda yatabiliyor. Ara sıra çocuklarını getiren oluyor. Hem çocuklarla hem de çalışanlarımızla sanat aktiviteleri, tablolar yapıyoruz. Doğum günü kutlamaları ve “Happy Hour” olarak adlandırılan eğlenceli aktiviteler ve özel günler nedeniyle düzenliyoruz.

Bunların yanı sıra motivasyonu ve verimliliği artırmak için ödül ve teşvik sistemi uyguluyoruz. Firma hedeflerini aşan çalışmalara ve akademiye katkı sağlayan (makale yazan, patent alan vb.) çalışanlarımıza parasal teşvik verilmekte.

Firmamızın satışlarına ve müşteri memnuniyetine olumlu yönde etkisi oldu. Verimli çalışmak, çalışanların da motivasyonunu arttırdı. Diğer en büyük kazanımımız ise yaptığımız çalışmalarla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü’nden KOBİ işletmeleri kategorisinde 2’ncilik ödülü almamız oldu.

Evren ÖZBANAZI

Coşkunöz Holding Dönüşüm Koordinatörü

İsrafları yok etmek temel sorumluluğumuz

Günümüzün iş dünyasında rekabetçi kalmak için dijital teknolojilerle gelen büyük dönüşümü benimsemek ve hayata geçirmek şart. Organizasyonda kültürel, stratejik, teknolojik değişiklikleri beraberinde getiren dijital dönüşüm; kapasite artışı, inovasyon ve rekabet avantajı için muazzam fırsatlar sunuyor. Bununla birlikte dijital dönüşümün en önemli çıktılarından birinin de verimliliği artırmak olduğunu söyleyebiliriz.

Biz Coşkunöz Holding’de, organizasyonumuzu ve şirketimizi bu dönüşüme hazırlamak için 10 yıllık bir stratejik yol haritası belirledik. Geçen yıl başlattığımız CODE 2025 isimli dönüşüm stratejimiz doğrultusunda kendimizi geleceğe hazırlıyoruz. Dönüşüm Koordinatörlüğü biriminin rehberliğinde, tüm şirketlerimizdeki süreçleri uçtan uca yeniden ele alıyoruz. Bu süreçte tüm şirketlerimizi yalınlaştırıp; maliyet, kalite ve teslimat performanslarını mükemmelleştirerek hem kendimize hem de müşterilerimize rekabet avantajı sağlamak üzere çalışıyoruz.

Bu dönüşüm programının odağında S4 Hana projesi var. Proje kapsamında, iş süreçlerimizi ihtiyaca uygun olarak hızlı, verimli, yalın ve entegre bir altyapıyla yeni bir sistem çerçevesinde yeniden inşa ediyoruz. Ekiplerin kendi işlerinin lideri olması motivasyonuyla; her birim yapılan detaylı süreç redizayn workshoplarında çeşitli yalınlaşma, dijitalleşme eğitimleri aldıktan sonra, kendi iş süreçlerini kısa ve orta vadede yeniden dizayn ediyor. Hedefledikleri dizaynı hayata geçirebilmek için de sağlam bir proje yönetim sistematiği ve eğitimleriyle yoğun bir şekilde çalışma yapıyorlar. Kısa vadeli dizaynlarımızı da projelerin peşine planladığımız S4 Hana projesiyle sistemde kilitlemeyi hedefliyoruz. Bu sayede tüm süreçlerimizde yalınlaşma ve dijitalleşme hedeflerimiz mevcut.

Bunun yanı sıra çevreye duyarlı ve sürdürülebilir üretim prensibiyle hareket ediyoruz. Sanayide dijital dönüşüme yönelik çalışmaların da yürütüldüğü 2 Ar-Ge Merkezimize her yıl 4 milyon Euro civarında bütçe ayırıyoruz. Önümüzdeki dönemde hem verimlilik hem de çevreye duyarlı üretim konularında Ar-Ge çalışmalarımızı da artırmayı hedefliyoruz.

Coşkunöz Holding şirketlerinin tamamında, değer zincirimizdeki israfları yok etmek temel sorumluluk olarak görülür. Şirketlerimizin rekabet gücünü, müşterilerimizin memnuniyetini artırmak, yönetim ve üretim sistemimizde verimliliğin artırılması ve kaynaklarımızın daha fazla değer oluşturmaya yönlendirilmesiyle mümkündür.

Bu yalın düşünce tarzını, tüm tedarikçilerimize ve tüm faaliyet alanlarımıza yaymak suretiyle operasyonel mükemmelliğe ulaşmayı, toplumsal zenginliğin artmasına katkıda bulunmayı ilke edinmiş bir grubuz.

Üretim tesislerimizi her yıl uçtan uca modernize etme yoluna gidiyoruz. Fabrikalarımızı yeni nesil üretim teknolojileriyle sürekli güncelliyoruz. Böylelikle kalitede sıfır hata, verimlilikte de yüksek artış sağlamayı hedefliyoruz. Aynı zamanda üretimdeki atık miktarımız da düşüyor.

Yaptığımız süreç redizayn workshoplarının tamamına Coşkunöz Holding’in Bilgi teknolojileri şirketi CITS’ten deneyimli üretim teknoloji geliştirme ekipleri de katılıyor. Süreç sahipleri ve CITS uzman teknik kadrosuyla israfı en aza indirecek şekilde dijital bir üretim altyapısı geliştirildi. Üretim kaynaklarımızın verimliliğini tamamen dijital sistemler üzerinden takip ediyor, bu konuda sistemlerimizden çok farklı raporlar alabiliyoruz.

Ayrıca geleceğin üretim teknolojileri arasında yer alan ve üretimde verimliliği önemli oranda artıran eklemeli imalat, PLM, yıkıcı bulut tabanlı veri mimarisi gibi alanlarda yatırımlarımız da devam ediyor.

Çalışanlarımızı, tecrübe ve yaratıcılıkla gelişen rekabet koşullarına hızlı uyum sağlanması ve liderlik adına en öncelikli ve değerli kaynağımız olarak görüyoruz. Çok kültürlülükle yoğrulmuş bir grubuz. Çalışanlarımıza adil, eşitlikçi, katılımcı, insan haklarının gözetildiği, saygı ve güven odaklı ilişkilerin hâkim olduğu, sosyal yaşama değer katan, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sunmak adına tüm çabamızı ortaya koyuyoruz. Çalışanlarımıza verdiğimiz değeri kişisel ve mesleki becerilerini geliştirmeyi hedef alan yetenek ve performans yönetimi uygulamalarımızla destekliyoruz.

Çalışanlarımıza güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamı oluşturmayı en temel sorumluluğumuz olarak görüyor, ofis ve fabrikalarımızda iş sağlığı ve güvenliğiyle (İSG) ilgili tüm yasal çalışma şartlarını karşılıyoruz. Kendi geliştirdiğimiz yapay zeka destekli İSG modüllerimizle güvenli bir iş yeri yaratılmasına katkıda bulunurken iş süreçlerimizin de kısalması ve daha verimli hale gelmesini destekliyoruz.

Tüm üretim tesislerimiz ve ofislerimizde çalışanlarımızdan aldığımız geri bildirimlerle ergonomi iyileştirmeleri gerçekleştiriyor, üretim hattı tasarımlarını çalışanlarımızın katkılarıyla geliştiriyoruz. Çalışanlarımızın konforu ve güvenliği, verimlilik artışına yönelik çalışmalarımızda gözettiğimiz ana odak noktamız.

CODE 2025 dönüşüm projemizin vizyonu kapsamında yürütülen tüm çalışmalar, aslında katma değersiz işleri ortadan kaldırmaya ve tüm süreçlerimizde verimliliği artırmaya yönelik çalışmalar. Buradaki amacımız, çalışanlarımızın katma değersiz işlere ayırdığı zamanı en aza indirmek ve yarattığımız bu zaman tasarrufuyla da çalışanlarımıza yeni yetkinlikler kazandırmak. Dijitalleşmenin bize sunduğu imkanlarla büyüme ve globalleşme hedefimiz doğrultusunda yetkin insan kaynağımıza daha çok öğrenme, kendini geliştirme rotasyon, yükselme fırsatları sunmak istiyoruz.

Verimlilik artışıyla önemli zaman ve maliyet tasarrufu gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda çalışanlarımıza dijitalleşme ve yalınlaşma odaklı eğitimler veriyoruz. Hem süreçlerimizde hem de sistemlerimizde güçlü bir dijital altyapı oluşturmak için sağlam bir temel oluşturduk. Bunun üzerine de iş modellerimizde dijital dönüşüm için kollarımızı sıvadık ve kökten değişim için hareket halindeyiz. Grubumuzu en verimli ve etkin şekilde dijital çağa hazırlayarak ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Levent YAZICI

Enerji Yönetim Birimi Yöneticisi

Verimli enerji güçlü Türkiye

Enerji verimliliği; tüketilen enerjinin, üretimdeki miktar ve kaliteyi düşürmeden, ekonomik kalkınmayı ve sosyal refahı engellemeden en aza indirilmesidir.

Daha geniş bir biçimde enerji verimliliği; kayıplarının önlenmesi, ileri teknoloji, teknikler, verimli ekipman ve prosesler ile hizmet/üretimi düşürmeden enerji talebinin azaltılması, enerjinin geri kazanılması gibi önlemlerin bütünüdür.

Bu kapsamda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı tarafından (EVÇED), Verimlilik Artırıcı Proje (VAP), Gönüllü Anlaşma Programı ve 5. bölge teşvikleri ile enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için endüstriyel işletmeler tarafından yapılan verimlilik projeleri desteklenmektedir.

Enerji verimli ekipman ve sistem kullanımı, yalıtım, rehabilitasyon ve proses düzenleme gibi yollarla; gereksiz enerji kullanımının, atık enerjinin, enerji kayıp ve kaçaklarının önlenmesi veya en aza indirilmesi ile birlikte atık enerjinin geri kazanılması, kojenerasyon sistemleri gibi konulardaki çözümleri de kapsayan projeler Verimlilik Artırıcı Proje (VAP) olarak değerlendirilmektedir.

KDV hariç toplam yatırım bedeli en fazla 5 milyon Türk Lirası olan projelere, proje bedelinin en fazla yüzde 30’u hibe olacak şekilde destek verilmektedir. Yıllık toplam enerji tüketimleri 500 TEP (ton eşdeğeri petrol) ve üzeri olan ticaret ve sanayi odası, ticaret odası veya sanayi odasına bağlı olarak faaliyet gösteren ve her türlü mal üretimi yapan endüstriyel işletmeler VAP desteklerinden yararlanmak için başvuruda bulunabilirler.

2022 yılı itibariyle 495,1 milyon TL 571 projeye 138,7 milyon TL destek sağlanmış ve 248,5 milyon TL parasal tasarruf ile 111.666 TEP enerji tasarrufu elde edilmiştir.

Gönüllü Anlaşma

Endüstriyel işletmenin geçmiş 5 yıllık referans enerji yoğunluğuna göre anlaşma yapıldıktan sonraki 3 yılda enerji yoğunluğunu ortalama olarak en az yüzde 10 oranında azaltmayı taahhüt ederek Bakanlık ile yaptığı anlaşmayı Gönüllü Anlaşma denir.

Gönüllü anlaşma destekleri kapsamında taahhüdünü yerine getiren bir işletmenin anlaşmanın yapıldığı yıla ait enerji giderinin %30’u, 1 milyon Türk Lirasını geçmemek kaydıyla destek mahiyetinde nakdi olarak Bakanlıkça karşılanır. Yıllık toplam enerji tüketimleri 500 TEP ve üzeri olan ticaret ve sanayi odası, ticaret odası veya sanayi odasına bağlı olarak faaliyet gösteren ve her türlü mal üretimi yapan işletmeler Gönüllü Anlaşma desteklerinden yararlanmak için başvuruda bulunabilirler.

2009 yılında başlamış olup, taahhüt ettiği enerji yoğunluğunu düşüren 7 endüstriyel işletmeye 700.000 TL destek ödemesi yapılmıştır. Endüstriyel işletmeler 5,2 milyon TL yatırım yapmış olup, yatırım karşılığı yıllık 4,1 milyon TL parasal tasarruf sağlamıştır.

5. Bölge Teşvikleri

Bakanlığımızın vereceği proje onayına istinaden yıllık asgari 500 TEP enerji tüketimi olan mevcut imalat sanayi tesislerinde gerçekleştirilecek, mevcut duruma göre en az %15 oranında enerji tasarrufu sağlayacak şekilde tasarlanan enerji verimliliğine yönelik yatırımlar, yapılacağı bölgeye bakılmaksızın 5. Bölgede yapılacak olan yatırımlara sağlanan teşviklerden yararlandırılmaktadır.

Faydalanılacak teşvikler, katma değer vergisi istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, faiz desteği ve yatırım yeri tahsisidir.

Enerji verimliliği; enerjide arz güvenliği ve dışa bağımlılığın azaltılması, sürdürülebilir ve düşük karbonlu gelişme, yenilikçi süreçler ile yerli ve yeni teknolojilere geçişin sağlanması, istihdamın artırılması, enerji yoğunluğunun azaltılması ve rekabetçilik, üretkenlik, kamu bütçe yönetimi, yoksulluk ile mücadele, varlık değer artışı, kaynak yönetimi açılarından önemli fırsatlar sunar.

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51