banner34

banner50

banner6

Zengin sayısı artıyor, kötü mü?

Son zamanlarda farklı kurumlardan yapılan açıklamalara göre dünyada zengin sayısı ve gelir eşitsizliği artıyor. Küresel düzeyde insanlar arasında oluşan gelir farklılıklarının adil olmadığı hakkında birçok yazı okuyoruz.

Finans 28.10.2019, 22:00 28.10.2019, 22:00
Zengin sayısı artıyor, kötü mü?
Son zamanlarda farklı kurumlardan yapılan açıklamalara göre dünyada zengin sayısı ve gelir eşitsizliği artıyor. Küresel düzeyde insanlar arasında oluşan gelir farklılıklarının adil olmadığı hakkında birçok yazı okuyoruz. Dünyada bir tarafta eğitim, sağlık, güvenlik hizmeti alamayan hatta beslenme sorunları yaşayan yüz milyonlarca insan varken diğer tarafta harcayamayacağı servete sahip kişiler var.
Bilgi teknolojilerinin genişlemesiyle bu durum git gide güçlenmektedir ve görünen gelecekte küresel gelir dağılımı eşitsizliğinin büyüyeceği rahatlıkla söylenebilir.
İlk bakışta şikayetçi olduğumuz bu durum acaba bütünüyle kötü bir şey midir? Belki de değil.
Dünyanın en zengini olduğu iddia edilen insanın eşi kısa bir süre önce "Harcayabileceğimden daha fazla paraya sahibim, bu yüzden servetimin büyük bir kısmını bağışlıyorum şeklinde bir açıklama yaptı.
En büyük sosyal medya ağının kurucusu ise, " Bazı insanların bu kadar servete sahip olması adil değil anlamına gelen beyanlarda bulundu geçtiğimiz günlerde.Bilgisayarların pencere sistemiyle çalışmasını uygulamaya geçiren mucidin, çocuklarına ayırdığı birer milyon dolar dışındaki servetinin tümünü dünyada sağlık ve eğitim alanında hayır işleri yapan vakfına aktardığını hatırlıyoruz. Anlaşılan insanlar belirli bir tatmin seviyesinden sonra imkanlarını paylaşma duygusuna yönlenmektedir.
Sözü edilen ultra zenginler kanser, alzheimer, gen hastalıları v.b. sağlık sorunlarına cevap verebilmek için büyük yatırımlar yapmaktadır.
Bazıları kurdukları vakıf, biyoteknoloji şirketleri, diğerleriyse üniversite araştırma projelerine yaptıkları yardımlarla insan hayatını daha sağlıklı hale getirmeye çalışıyorlar.
Yapılan destek ve yatırımlar milyarlarca dolar büyüklüğünde ve çalışmaların başında o konuda dünyada mesafe almış kadrolar.
Bugüne kadar sağlık alanında bu kadar profesyonel şekilde ve bu kadar planlı işler gerçekleştirilmiyordu. Belki de paranın akıllı ellerde toplanmasıyla insanoğlu yakın gelecekte daha sağlıklı ve daha uzun bir hayat yaşayabilecek.

Sayı: 1222 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51