banner6

IMF: Benzeri görülmemiş bir ekonomik krize neden oldu

IMF: Benzeri görülmemiş bir ekonomik krize neden oldu

Finans 06.04.2020, 21:00 06.04.2020, 21:00
IMF: Benzeri görülmemiş bir ekonomik krize neden oldu
IMF Başkanı Kristalina Georgieva, "Acil finansman desteği konusunda şimdiye kadar asla böylesine artan bir taleple karşılaşmadık. IMF'nin tarihinde hiçbir zaman dünya ekonomisinin böylesine durma noktasına geldiğine tanıklık etmedik dedi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde video konferans yoluyla düzenlenen basın toplantısına katıldı. Georgieva, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının tüm dünyada "2008 küresel mali krizinden çok daha kötü ve benzeri görülmemiş ekonomik krize yol açtığını söyledi.
IMF'nin 1 trilyon dolarlık finansal kapasitesini koronavirüsten etkilenen ülkeler için kullanmaya hazır oldukları mesajını veren Georgieva, şimdiye kadar 90'dan fazla ülkenin kendilerinden yardım talebinde bulunduğunu aktardı. Georgieva, koronavirüse karşı "en savunmasız ülkelerin ise "ekonomileri yükselen ve gelişen ülkeler olduğunu vurguladı. "Acil finansman desteği konusunda şimdiye kadar asla böylesine artan bir taleple karşılaşmadık ifadesini kullanan Georgieva, Covid-19 salgınının küresel ölçekte "2008 küresel mali krizinden çok daha kötü ve benzeri görülmemiş ekonomik krize neden olduğunu kaydetti. Dünyanın karanlık bir dönemden geçtiğini, Covid-19'un tüm dünyayı tehdit ettiğini ve bu yüzden en korunmasız durumdaki insanların korunması için birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Georgieva, "IMF'nin tarihinde hiçbir zaman dünya ekonomisinin böylesine durma noktasına geldiğine tanıklık etmedik ifadesini kullandı.

Sayı: 1245 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51