banner34

banner50

banner6

İklim değişikliğiyle mücadeleye 200 milyar dolar finansman desteği

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Auguste Tano Kouame, iklim değişikliğiyle mücadelenin 1 trilyon dolarlık devasa bir proje olduğunu söyledi. Kouame, "Dünya Bankası gelecek 5 yılda iklim değişikliğiyle mücadeleye 200 milyar dolar ayıracak dedi.

Finans 10.02.2020, 22:00 10.02.2020, 22:00
İklim değişikliğiyle mücadeleye 200 milyar dolar  finansman desteği
Dünya Bankası Türkiye Direktörü Auguste Tano Kouame, iklim değişikliğiyle mücadelenin 1 trilyon dolarlık devasa bir proje olduğunu söyledi. Kouame, "Dünya Bankası gelecek 5 yılda iklim değişikliğiyle mücadeleye 200 milyar dolar ayıracak dedi.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (TÜSİAD) Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda iklim değişikliği konusunu iş dünyası perspektifinden ele alan "İklim Değişikliği ve Ekonomi başlıklı bir panel düzenlendi. Dünya Bankası Türkiye Direktörü Auguste Tano Kouame, TÜSİAD'ın iklim değişikliğiyle mücadeleyi gündemine almasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, mücadelenin sadece Birleşmiş Milletler'in konusu olmadığını, hanelerden ekonomilere kadar iklim değişikliyle mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdi.
Kouame, Dünya Bankası'nın ülkelere sağladığı finansmanın iklimin değişikliğiyle mücadeledeki önemine değinerek, "Geçen yıl, ülkelere sunduğumuz kredilerin yüzde 28'ini iklim değişikliğiyle mücadele konusuna ayırmayı hedefledik. Bu konuda başarılı olduğumuzu söylemeliyim. Geçen yılın mali bütçesinde gördük ki bu oranda yüzde 30'lara ulaşmışız ifadelerini kullandı.
Dünya Bankası'nın Türkiye'yle iklim değişikliğinin mücadelesine yönelik yakın çalıştığını aktaran Kouame, Türkiye'nin iklim değişikliğiyle mücadelede çok başarılı olduğunu vurguladı. Kouame, bankanın gelecek 5 yılda iklim değişikliğiyle mücadeleye 200 milyar dolar ayırmayı planladığını bildirerek, Dünya Bankası'nın özel sektöre yönelik verdiği kredilerden bahsetti ve "Mücadele konusunda, ülke kalkınma hedefleri ve uygulamaları doğrultusunda bütün ülkelere uygulanacak tek bir reçete yok. Her ülkenin kendine ait bir başarı hikayesi ve uygulaması olacak. Biz, ülkelerle koordinasyona çok büyük önem veriyoruz ve birbirimizim tecrübelerinden yeni şeyler öğreneceğimize inanıyoruz değerlendirmesinde bulundu.

"AB'DE 2050'DE SIFIR KARBONA GEÇMEYİ HEDEFLİYORUZ
AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Angel Gutierrez Hidalgo ise iklim değişikliğiyle mücadelenin herkesi ilgilendirdiğini söyledi. İklim değişikliyle mücadelenin insanların yaşam kalitelerini ve standartlarını önemli ölçüde artıracağını aktaran Hidalgo, şehirlerde düşük karbonlu ulaşım tekniklerinin önemine değindi. Hidalgo, Avrupa'da şehirlerde düşük karbona yatırım yaparak kentlerdeki emisyon oranının düşürülmesinin hedeflendiğini belirterek, "Avrupa Birliği'nin karbondioksit emisyonlarını düşürmeye ilişkin hedefleri var. 2025 hedefi var, 2030 hedefi var ama AB 2050 yılında da sıfır karbona geçmeyi hedefliyor. AB bunları yaparken önemli bir finansman kaynağı da beraberinde getiriyor. Finansmanın önemli bir bölümü iklim değişikliği konusu olacak ifadelerini kullandı.

Sayı: 1237 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51