banner6

Çetinkaya: Kredi faizlerinde bir süre düşüş beklemiyoruz

Çetinkaya: Kredi faizlerinde bir süre düşüş beklemiyoruz

Finans 09.03.2020, 21:00 09.03.2020, 21:00
Çetinkaya: Kredi faizlerinde bir süre düşüş beklemiyoruz
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Sektörler Konseyi Üyesi Rüstem Çetinkaya, "Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine ara vereceğini düşünmemiz sebebiyle kredi faizlerinde bir süre düşüş beklemiyoruz dedi.

TİM Sektörler Konseyi Üyesi Rüstem Çetinkaya, kredi faizleriyle ilgili, "Yapılan faiz indirimlerinin etkisiyle ticari TL cinsi kredi faizlerinin yüzde 11-12 bandına çekildiğini ocak ayında görmüştük. Şubat ayında da ortalama faizler bu civarda seyretti. Enflasyonun ilk yarıda çift hanede kalacağı beklentimiz ve Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine ara vereceğini düşünmemiz sebebiyle kredi faizlerinde bir süre düşüş beklemiyoruz dedi.

"YILIN İLK YARISINDA
ÇİFT HANE BEKLİYORUZ
Şubat ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Sektörler Konseyi Üyesi Rüstem Çetinkaya, yılın ilk yarısında baz etkinin zayıf kalması dolayısıyla enflasyonun çift hanelerde kalmasını beklediklerini söyledi. Çetinkaya, "İkinci yarıya başladığımızda ise baz etkinin yardımını göreceğiz. 2019 yılının Temmuz ve Ağustos aylarında TÜFE rakamları tarihsel ortalamaların oldukça üzerinde gelmişti. Dolayısıyla Ağustos itibariyle tek haneye yakın seviyelere gelmeyi bekliyoruz. Kur tarafında ise sepetin değer kazanımını görüyoruz. Kredi faizlerinde bir süre düşüş beklemiyoruz dedi.
KORONAVİRÜS KIRILGANLIĞI
ARTIRIRKEN, PETROL FİYATLARINI DÜŞÜRDÜ
Ocak ayındaki yatay seyrin ardından Şubat ayında sepetin değer kazanımını gördüklerini ifade eden Çetinkaya, "Koronavirüs endişelerinin artması ve jeopolitik risklerin yükselmesi Türk Lirası'ndaki kırılganlığı artırdı. Piyasalarda volatilitenin arttığına şahit olduk. Ancak yine virüs etkisiyle global talepteki azalma petrol fiyatlarında geri çekilmeye sebep oldu ve yurt içinde akaryakıt fiyatları düştüdedi.

Sayı: 1241 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51