banner6

TBMM’de kabul edildi! İcra ve İflas Kanunu değişti

İcra ve İflas Kanunu’nda değişiklik içeren kanun teklifi Meclis’te yasalaştı. Yasa, zorunlu trafik sigortası ödemelerinde de standartları belirliyor.

Finans 14.06.2021, 22:39
TBMM’de kabul edildi! İcra ve İflas Kanunu değişti

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edildi.
Satışlarda bütünlük ve ekonomiye katkı ön planda
Yasaya göre ticari ve ekonomik bütünlük arz eden ya da bir bütün halinde satıldığı takdirde daha yüksek gelir elde edileceği anlaşılan mal ve haklar ile bunları bünyesinde bulunduran işletmeler, bir bütün olarak satılacak.
Satışta işletmenin devamlılığı ve ekonomiye katkısı gözetilecek.
Rehinli malın konkordato projesine göre işletme tarafından kullanılması öngörülmüyor veya kıymeti düşecek ya da muhafazası masraflı olacak ise satışına izin verilebilecek.
Yapı ruhsatlarında değişiklik
Yapı kullanma izin belgesi düzenlenen yapıların cins değişikliği işlemleri resen yapılacak.
Belediye Gelirleri Kanunu’na eklenen maddeyle iş yapma kolaylığı reformları kapsamında birleştirilen bazı inşaat izinleri prosedürlerine bağlı olan harçlar, bedel ve ücretler de yapı ruhsatı başvurusu ile tek sefer ödenebilecek.
Motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası kapsamındaki tazminat hesaplamalarında yapılan düzenlemeye göre, değer kaybı tazminatında aracın piyasa değeri, kullanılmışlık düzeyi, hasara uğrayan parçaları ile hasar tutarı dikkate alınacak.
Kamulaştırmasız fiili el koyma veya hukuki el atma davalarında, mahkemenin bedel ve tazminat hakkındaki hükmünün icrası, taşınmaz mal ile ilgili ayni haklar kapsamındaki kararların icrasına ilişkin hükümlere göre yerine getirilecek.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51