banner6

Nefes Kredisi 6 ay geri ödemesiz olacak

Covid-19’un ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ’lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla 2021 Nefes Kredisi, 10 bankanın katılımıyla TOBB ve KGF iş birliğinde 1 Haziran itibarıyla uygulamaya alınacak. BTSO ve BTB Başkanları 650 milyon liralık kredi hacmini üyelerine sunacaklarını söyledi.

Finans 31.05.2021, 23:10 14.06.2021, 22:38
Nefes Kredisi 6 ay geri ödemesiz olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan Nefes Kredisi Paketi’ne ilişkin detaylar açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Covid – 19’ın ekonomik etkilerini sınırlandırmak ve KOBİ’lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla 2021 Nefes Kredisi, 10 bankanın katılımıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Kredi Garanti Fonu (KGF) iş birliğinde 1 Haziran itibarıyla uygulamaya alınacak. Nefes Kredi Paketi ile yıllık cirosu 10 milyon liranın altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019’a göre yüzde 25 kayıp yaşayan, ticaret, deniz ticaret, sanayi, ticaret ve sanayi odaları veya ticaret borsasına kayıtlı üyelere işletme sermayesi finansman imkanı sağlanacak. 2020 yılı cirosu 1 milyon lirayı aşmayan KOBİ’ler azami 50 bin lira, cirosu 1-10 milyon lira olan KOBİ’ler ise azami 200 bin lira kredi kullanabilecek. TOBB ve oda-borsalar da kaynaklarını bu bankalarda değerlendirerek projeye katkı sunacak.

Yıllık faiz yüzde 17,5
İşletmelere 6 ay ödemesiz dönem imkanı sağlanacak 2021 Nefes Kredisi uygulamasında, kredi geri ödemeleri 12 eşit taksitte yapılacak. Söz konusu uygulamada Hazine destekli KGF kefaleti sağlanacak olup, faiz oranı yıllık yüzde 17,5 olarak belirlendi.
Bakanlık açıklamasında, kredi paketine katılım sağlayan bankaların isimleri de yer aldı. Bu bankalar, TC Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası TAO, Türkiye Halk Bankası AŞ, Türkiye İş Bankası AŞ, T. Garanti Bankası AŞ, Yapı ve Kredi Bankası AŞ, Akbank T.A.Ş, Denizbank AŞ, Ziraat Katılım Bankası AŞ, Vakıf Katılım Bankası AŞ olarak sıralandı.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay ve Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı da krediyle ilgili görüşlerini kamuoyuyla paylaştı. 

Bursa için 650 milyon lira 
Hibe ve Nefes Kredisi’nin işletmelere bu zor günlerde umut aşıladığını dile getiren BTSO Başkanı İbrahim Burkay, bankalarla yapılacak anlaşmalar çerçevesinde 500 milyon liralık kredi hacminden üyelerini faydalandırmayı hedeflediklerini kaydetti.
BTB Başkanı Özer Matlı da Nefes Kredisi’nin KOBİ’ler için can suyu olacağına vurgu yaparak, BTB olarak bu konuda tüm imkanlarını seferber ettiklerini ve 150 milyon liralık kredi hacmini üye işletmelere sunacaklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51