banner34

banner50

banner6

“Faiz artırımı önermiyorum”

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, enflasyonun ABD ekonomisi için bir sorun olmasını beklemediğini belirterek, faiz artırımının “öngördüğü ya da önerdiği” bir şey olmadığını ifade etti.

Finans 11.05.2021, 00:01
“Faiz artırımı önermiyorum”

Yellen, The Wall Street Journal tarafından düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, faiz artırımına ilişki sözlerine açıklama getirdi.
Hükümet harcamaları nedeniyle ekonominin “aşırı ısınmasını” önlemek için faiz oranlarının biraz artması gerekebileceğine ilişkin değerlendirmelerine işaret eden Yellen, “Bu öngördüğüm ya da önerdiğim bir şey değil.” dedi.
ABD ekonomisi için enflasyonun bir sorun olacağını düşünmediğini belirten Yellen, olsa bile Fed’in bununla baş edebilecek araçları olduğunu aktardı. Yellen’in yaptığı açıklamalar piyasalarda sert dalgalanmaların yaşanmasına sebep oldu. Katıldığı etkinlikteki konuşmasında, hükümet harcamaları nedeniyle ekonominin “aşırı ısınmasını” önlemek için faiz oranlarının biraz artması gerekebileceğini belirten Yellen, pay piyasaları ve ABD tahvil faizlerinde hızlı düşüş, altının ons fiyatında ise yükselişe neden oldu.
 

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51