banner34

banner50

banner6

OSB’lerde ‘Yeşil Enerji’ dönemi

Avrupa’da Yeşil Mutabakat ile tekrardan gündeme gelen çevreci enerji Bursa’daki organize sanayi bölgelerini harekete geçirdi.  

Enerji-Madencilik 19.04.2021, 23:22 27.04.2021, 11:49
OSB’lerde ‘Yeşil Enerji’ dönemi

NOSAB’da ihracat hacminin yaklaşık 1 milyar dolar olduğunu ve ihracat yapan firmaların yeşil enerjiye ilgi duyduğunu da belirten Gülmez, “Bölgemizde ihracat yapan ve hem kentimizi hem de ülkemizi yukarı taşıyan firmalar yeşil enerji talep ediyor.” dedi.

OSB’ler yıllık elektrik tedarik sözleşmesinin kapsamını genişleterek bölge firmalarına maliyeti uygun ve ihtiyaçlarına yönelik yenilenebilir enerji tedarikinin de önünü açtı. Yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen, uluslararası akredite kuruluşlarca sertifikalandırılan “yeşil enerji” ile firmaların elektrik tüketiminden kaynaklı sera gazı salımını azaltması amaçlanıyor. Bursa’daki OSB’lerin bir araya gelerek yaptıkları anlaşmayı değerlendiren Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, “Rakiplerinden bir adım öne geçmek isteyen, sektörde öncüler arasında yer almak isteyen firmalarımız yeşil enerjiye daha çok ilgi duyuyor. Biz Bursa’da faaliyet gösteren dört OSB olarak bir araya geldik ve yeşil dönüşüme ayak uydurduk. Çünkü yakın zamanda yeşil enerji tercih olmaktan çıkacak. Hem çevresel sürdürülebilirlik açısından hem de uluslararası ticari yükümlülükler açısından bir zorunluluk haline gelecek. Bu kapsamda anlaşma çevresel ve ekonomik dönüm noktasıdır” dedi.NOSAB’da ihracat hacminin yaklaşık 1 milyar dolar olduğunu ve ihracat yapan firmaların yeşil enerjiye ilgi duyduğunu da belirten Gülmez, “Bölgemiz ağırlıklı olarak otomotiv, makine, metal sektöründe faaliyet gösteren firmalardan oluşuyor. Pandemiden sonra Çin’e alternatif olarak büyüyen ihracat hacmimiz, önümüzdeki yıllarda genişlemeye devam edecek. Bölgemizde ihracat yapan ve hem kentimizi hem de ülkemizi yukarı taşıyan firmalar yeşil enerji talep ediyor. Yakın zamanda bu sayının daha da artacağını ümit ediyoruz” şeklinde konuştu. Yeşil Mutabakat çağrısının yeşil enerjiye dönüş açısından Türkiye için bir fırsat olacağı görüşünü savunan Gülmez, “Bursa’da dört OSB’nin bir araya gelerek oluşturduğu sinerjiyi önemsiyoruz. Çünkü Bursa sanayi ve üretim faaliyetlerinin çok yoğun olduğu bir kent. OSB’ler arasında bu türden iş birlikleri, firmalarımızın gücünü artırıyor. Ben bir araya gelerek bu anlaşmayı imzaladığımız Bursa, Hasanağa ve İnegöl Organize Sanayi Bölgelerimize ve EnerjiSa Üretim firması yetkililerine teşekkür ediyorum. Yeşil enerji talebinde bulunan firmalarımız da diledikleri zaman Bölge Müdürlüklerimizle irtibat kurabilir. Böylece Bursa’da yeşil enerji dönüşümüne hız kazandırmış olacağız” yorumunda bulundu.

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51