banner34

banner50

banner6

07.12.2020, 20:08

Elektrikli araç kullandım...

Günümüzde insanların elektrikli otomobillerle ilgili zihinlerindeki belirsizliklerin hala devam ettiği bir gerçek. Bu yazımda elektrikli otomobil ile ilgili deneyimimi paylaşmak istiyorum
Evet, ilk defa elektrikli araç kullandım. Kullandığım araç arkadaşımın BMW i3s idi. Aramızda kalsın hareket edene kadar çalıştığını dahi anlamadım. 30 senenin üzerinde araç kullanıyorum bu zamana kadar ses yalıtımı bu kadar başarılı araç kullanmadım. Tabi ki içten yanmalı motor olmayışı büyük etken. Rüzgar sesini bile duyamadığım yalıtımının yanında beni en çok etkileyen yanı görüş açısı ve farları idi.
Sadece hız yapınca zevk veren elektrik motorunun sesi var. Bu araçta insan hiç sıkılmaz. Ve elektrikli araçlar çoğalana kadar da gözler hep sizde olacak.
Araç 42 kW kapasiteli bataryası ile her türlü şarj istasyonunda doldurulabiliyor.


Arkadaşım 1,5 senedir bu aracı kullanıyor ve 12.000 km yol yapmış. Resmen bu keyifli tecrübeyi kıskandım. 184 hp güçlü motoru ve inanılmaz ivmelenmesi bu aracı şehir trafiğinde çok farklı kılıyor.
Eğer benim gibi agresif kullanıyorsanız menziliniz 200 km, yok ekonomik programda kullanacaksanız 320 km menzili var.
Senelerce amortisör üretimi yapan bir firmanın yöneticisi olarak süspansiyonları nispeten sert buldum ancak yollar ne kadar iyiyse bu sorun da o kadar azalıyor.
Araçta geri dönüşümlü malzemeler kullanılmış. Yaşam alanı ve kokpiti çok sade ve keyifli. Ayrıca çekik gözlü farları beni çok etkiledi.
Sadece zamanla alışılması gereken sağ ayağınız ile gaz pedalının ilişkisi, pedaldan ayağınızı çekince hemen yavaşlıyor hatta duruyorsunuz. Araç bu kadar ekonomik olmasına karşın birçok sürüş modu seçeneğiniz var ve hatta 4’üncü modu, yani Eco-proplus’ta klimayı dahi kapatıyor. Arka koltuklardan bahsetmek gerekirse oturanların görüş açıları çok geniş ve diz/kafa mesafeleri de gayet başarılı.
Kısacası elektrikli araç deneyimimi sizlerle paylaşmak istedim. Benim gibi bu zamana kadar elektrikli araç kullanmamış olanlara bu enteresan deneyim yaşamak üzere test sürüşü yapmalarını tavsiye ediyorum.
Ayrıca trafik kazalarının başlıca sebeplerinden biri de direksiyon başında dikkat dağınıklığı. Bunun sebebi ise uzun mesafe ve uzun süreler araç kullanmak, dolayısıyla yola odaklanamamak. Elektrikli araçlar ile isteseniz de bu uzun mesafeleri yapamıyorsunuz ve mecburen mola veriyorsunuz.

 
Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51