banner6

Duayen iş insanı tecrübelerini MÜSİAD üyeleriyle paylaştı

MÜSİAD Bursa Şubesi’nin Müstakil Düşünceler Konferansı’na konuk olan Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, “Kalkınmanın bir ekonomik savaş olduğunu ve bu savaşı kazanmanın da planlı çalışmadan geçtiğini bilmeliyiz” dedi.

Ekonomi 24.01.2022, 23:51
Duayen iş insanı tecrübelerini MÜSİAD üyeleriyle paylaştı


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi geleneksel olarak düzenlediği Müstakil Düşünceler Konferansı’nda Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek’i ağırladı.
MÜSİAD üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan duayen iş insanı ve sanayici Hüseyin Özdilek, hayat mücadelesini ve iş tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. 

“İş beğenmemezlik yapmayın”
Çalışmaya çocukluk yaşlarında başladığını belirten Özdilek, ticaretin sağladığı kazancı o zaman fark ettiğini söyledi. İnsanların hayat boyu alacağı üç tecrübe olduğunu kaydeden Özdilek, “Birincisi aile terbiyesi, ikincisi teorik bilgiler ile okul terbiyesi üçüncüsü de hangi mesleği seçerse seçsin pratik bilgilerle iş terbiyesidir. Hayat mücadele değil, mücadele hayattır. Bu nedenle iş beğenmemezlik yapmamak lazım” dedi.

“Kazanç kayıt dışı olmamalı”
“Yapılan işin en iyisi yapılmalı ama kendiniz ile barışık olmalısınız” tavsiyesinde bulunan Özdilek, marka olmanın anahtar noktalarını ise şu şekilde anlattı: “Verimli çalışmayan bir işletme ürettiği ürün ya da hizmeti rakibinden daha pahalıya mâl eder. Müşteriniz sizden aldığı ürünü rakibinizin ürününden daha iyi görmüyorsa siz marka olamazsınız. 
Marka olmanın temelinde dürüstlük, kurumsallaşma ve çalışma arkadaşlarınızın maaşlarını gününde ödemek yatar. Bu yüzden bütçe hazırlamak ihmal edilmemeli, gelir ve giderlere dikkat edilmeli. Kazanç kayıt dışı olmamalı.” Gelecek nesillere daha iyi bir ülke bırakmak için sanayide, tarımda ve hizmet sektöründe kurumsallaşmış işletmelere ihtiyaç olduğunu kaydeden Hüseyin Özdilek, “Bu sektörlerde sürdürülebilirliği sağlayamadığımız sürece dünya ekonomisinden aldığımız yüzde 1’lik payı artıramayız. 
Kalkınmanın bir ekonomik savaş olduğunu ve bu savaşı kazanmanın da planlı çalışmadan geçtiğini bilmeliyiz” diye konuştu.

Özdilek iş hayatında rekabetin önemine dikkat çekti
Konuşmasında iş yaşamında rekabetin önemine de değinen Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek şu ifadeleri kullandı: “Yakın rakibin olması size kendinizin nasıl olduğunuzu görme, kendinizle ilgili değerlendirme yapma imkanı sağlar. Biz de Ahmet Zorlu ve Zeki Zorlu ile çok yakın arkadaşız ama bazı işlerde de rakibiz. Birbirimizin nerede olduğumuzu görmek ve kendimizi değerlendirmek kadar güzel bir şey yok. Rakipten korkmayın, rakip sizi, siz de rakibi terbiye edersiniz.”

“2021 başarılı bir yıl oldu”
Müstakil Düşünceler Konferansı’nın açılışında konuşan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay da, gerçekleştirdikleri faaliyetlerle şube olarak 2021 yılını başarılı bir şekilde tamamladıklarını kaydetti. Gelecek dönem projeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Alpay, “Bundan sonra sektör kurulları toplantılarımızı düzenli olarak yapmaya başlayacağız. 16 Şubat Çarşamba günü de kurucu Genel Başkanımız Erol Yarar Bey’i Müstakil Düşünceler Konferansımızda ağırlayacağız. Ayrıca yeni başladığımız Gönül Sohbetleri programımızı da düzenli olarak gerçekleştirmek istiyoruz. 2022’ye ümitli girdik. Bizler işverenler olarak pozitif bakmalıyız. Türkiye ekonomisi güçlü bir yapıya sahip” dedi.Toplantının sonunda MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek’e teşekkür plaketi takdim etti.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51