banner34

banner50

banner6

Mesleki eğitimde OSB’lere önemli görev

Sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanı yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında, Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri’nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Eğitim 17.01.2022, 22:48
Mesleki eğitimde OSB’lere önemli görev

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında 17 Kasım 2021 tarihinde imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitim İş Protokolü kapsamında, Türkiye’deki 255 organize sanayi bölgesinde hayata geçirilen Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri’nin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Ocak 2022 tarihinde eş zamanlı olarak yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Milletimizin, küresel ölçekte iddia ve imkan sahibi bir konuma gelmesinin yolu eğitimden geçiyor. Bu anlayışla ülkemiz ekonomisinin güçlenmesi ve istihdamın artırılması için mesleki eğitime özel önem veriyoruz” sözleriyle duyurduğu projeye Bursa’daki organize sanayi bölgelerinden de tam destek geldi. Bursa’daki OSB’ler, proje kapsamında işbirliğine gittikleri mesleki ve teknik liselerle birlikte kurdukları mesleki eğitim merkezlerinin açılışını gerçekleştirdi.

Bursa OSB 
Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan Bursa OSB MEM İrtibat Bürosu törenle hizmete açıldı. Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’yle hizmet verecek olan Bursa OSB MEM İrtibat Ofisi’nin açılışına, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekci, BOSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özgür Şahin, Bursa OSB Bölge Müdürü A. Türker Ertürk ile Atatürk MTAL Müdürü Ömer Pınarlı katıldı.


NOSAB
Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) proje kapsamında Atatürk MTAL ile ortak olarak hayata geçirdiği NOSAB Mesleki Eğitim Merkezi’nin açılışı Nilüfer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Orhan, NOSAB Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Yıldır, Atatürk MTAL Koordinatör Müdür Yardımcısı Hakan Bulut ve NOSAB Bölge Müdür Yardımcısı Hüsamettin Pala’nın katılımıyla gerçekleştirdi.

HOSAB
HOSAB ve Şehit Hüseyin Akyüz MTAL’in işbirliğiyle kurulan Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu’nun açılışı HOSAB Bölge Müdür Yardımcıları Mustafa Örs ve Çağlar Kaya ile Nilüfer İlçe Mesleki Eğitim Merkezi Şube Müdürü Abdullah Şahin ve Şehit Hüseyin Akyüz MTAL Okul Müdürü Selami Şahin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

DOSAB
Proje kapsamında Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi ile eşleşen Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi DOSAB İrtibat Bürosu da hizmete girdi. DOSABSİAD Yönetim Binası’ndaki büronun açılışına Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Koordinatörü Hakan Babaç, Ali Osman Sönmez MTAL Müdürü Hüseyin Er, DOSAB Bölge Müdürü Serhat Şengül ve DOSABSİAD Müdürü Seval Kabacaoğlu ile yetkililer katıldı.


Kayapa OSB
Kayapa OSB’nin işbirliği protokolü kapsamında Nilüfer Mesleki Eğitim Merkezi ile birlikte kurduğu Mesleki ve Teknik Eğitim İrtibat Bürosu bölge yönetiminin katılımıyla açıldı.

Uludağ OSB
Uludağ OSB proje kapsamında TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile işbirliğine gitti. Bölgedeki irtibat bürosunun açılışına Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, Gürsu Kaymakamı Naif Yavuz, Uludağ OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Mesut Emin Kılıç, Bölge Müdürü Bayram Tek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Bektaş ve TSO Gürsu MTAL Müdürü Fikret Atalay ile ilçe protokolü katıldı.

Mustafakemalpaşa OSB
Mustafakemalpaşa OSB ve MKP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de mesleki eğitim için güçlerini birleştirdi. Mustafakemalpaşa OSB Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu’nun açılışına İlçe Kaymakamı Ahmet Altıntaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, MKP OSB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kalın, MKP MTAL Müdürü Cengiz Çarkacı katıldı.

Kestel – Barakfakih OSB
Proje kapsamında Bursa Çimento MTAL, Kestel OSB ve Barakfakih OSB’de irtibat bürosu açtı. Açılışa Kestel Milli Eğitim Müdürü Cengiz Uç, Kestel OSB Müdürü Nurettin Uşak, Barakfakih OSB Müdür Semih Uşak, Bursa Çimento MTAL Müdürü Emre Karraslan katıldı.
 

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51