banner6

TÜGİAD Twitterdan ekonomik analiz yaptı

TÜGİAD Twitterdan ekonomik analiz yaptı Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) araştırmasına göre, sosyal medyada bir aylık sürede ekonomi kurmaylarının mesajları ve o mesajlardan hareketle gerçekleşen paylaşımların yüzde 51i faiz ve yüzde 20si enflasyonu konu alırken, Ar-Ge, KOBİ ve girişimcilik konularının toplamı yüzde 6 düzeyinde kaldı. TÜGİAD açıklamasına göre, bir araştırma kuruluşuna yaptırılan çalışmada, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık olmak üzere ekonomi yönetiminin  14 Temmuz-14 Ağustos 2014 tarihleri arasında sosyal medyada paylaştıkları mesajlar ve bu mesajlardan hareketle gerçekleşen paylaşımlar belirlenerek, bunlarda hangi kavramların öne çıktığı incelendi.

Dünya 25.08.2014, 21:00 25.08.2014, 21:00
TÜGİAD Twitterdan ekonomik analiz yaptı
TÜGİAD Twitterdan ekonomik analiz yaptı

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) araştırmasına göre, sosyal medyada bir aylık sürede ekonomi kurmaylarının mesajları ve o mesajlardan hareketle gerçekleşen paylaşımların yüzde 51i faiz ve yüzde 20si enflasyonu konu alırken, Ar-Ge, KOBİ ve girişimcilik konularının toplamı yüzde 6 düzeyinde kaldı.
TÜGİAD açıklamasına göre, bir araştırma kuruluşuna yaptırılan çalışmada, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık olmak üzere ekonomi yönetiminin  14 Temmuz-14 Ağustos 2014 tarihleri arasında sosyal medyada paylaştıkları mesajlar ve bu mesajlardan hareketle gerçekleşen paylaşımlar belirlenerek, bunlarda hangi kavramların öne çıktığı incelendi.
Çalışmada, söz konusu tarihler arasında 113 bin 105 paylaşım tespit edilirken, bunların tasnifi sonucu mesajlar 9 konu başlığına ayrıldı. Bu başlıklardan "Faiz, toplam paylaşımların yüzde 51ine konu olarak diğerlerinden büyük farkla öne çıktı. Paylaşımlarda ayrıca, "enflasyon yüzde 20, "kredi derecelendirme yüzde 12, "büyüme yüzde 7 ve "milli gelir ise yüzde 4 düzeyinde yer aldı.

Sayı: 955 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51