banner6

Otomotiv OSB nereye?

Otomotiv OSB nereye? Otomotiv Test Merkezi merkezindeki tartışmaların sonlandığını söyleniyordu. Biz de Yenişehir e kazandırıldığı açıklanan bu yatırımın hayırlı olmasını dileyerek yorumda bulunmuştuk.

Dünya 18.03.2013, 22:00 18.03.2013, 22:00
Otomotiv OSB nereye?
Otomotiv OSB nereye?

Otomotiv Test Merkezi merkezindeki tartışmaların sonlandığını söyleniyordu. Biz de Yenişehir e kazandırıldığı açıklanan bu yatırımın hayırlı olmasını dileyerek yorumda bulunmuştuk.
Geçtiğimiz hafta ulusal basında yayınlanan bir manşet bizleri hayrete düşürdü. Habere göre Otomotiv Test Merkezi nin nerede yapılacağı belirli değilmiş, ayrıca TOBB Başkanı Merkezin Sakarya ya yapılmasını destekliyormuş. Kamuoyu sözü edilen projeyle ilgili kime inanacağını şaşırmış durumdadır.
Otomotiv Test Merkezi üzerine yaşanan bu son tartışma Bursa yı esas ilgilendiren bir projenin gün yüzüne çıkmasına neden oldu. TOBB Başkanı nın Otomotiv Test Merkezi nin Sakarya ya yapılmasını savunurken orada İhtisas Otomotiv Organize Sanayi Bölgesi nin kurulmasını bir argüman olarak kullandığı anlaşılmaktadır.
Ülkemizde bir İhtisas Otomotiv Organize Sanayi Bölgesi kurulacaksa bunun tek adresi Bursa dır. Böylesi bir OSB nin Bursa ekonomisine katkısı hiçbir projeyle mukayese edilmez. Bursa da dağınık bir şekilde şartlarını zorlayarak milyarlarca dolarlık ihracat yapan otomotiv endüstrisi kümelenmeyi gerçekleştirmek suretiyle daha rekabetçi hale gelerek ülke ekonomisine önemli bir katma değer üretebilir.
Otomotiv Test Merkezi mi, İhtisas Otomotiv Organize Sanayi Bölgesi mi? sorusunun cevabı tabi ki İhtisas Otomotiv Organize Sanayi Bölgesi dir. Hükümet desteğiyle Sakarya ya kurulacak İhtisas Otomotiv Organize Sanayi Bölgesi nin Bursa ekonomisine olumsuz etkisi olacağı açıktır.
Ümit ederiz, Otomotiv Test Merkezi derken "Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olunmaz.

Sayı: 880 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51