banner34

banner50

banner6

OBAMANIN KAMYONETİ ..

OBAMANIN KAMYONETİ . .

Dünya 20.05.2013, 21:00 20.05.2013, 21:00
OBAMANIN KAMYONETİ ..
OBAMANIN KAMYONETİ ..

İsmi George Obama.

Ama o bildiğimiz Obama değil. Sıradan bir Amerikan vatandaşı.

Californiada küçük bir çiftliğin sahibi ve orada yaşıyor. Eşiyle,( standartlara uygun biçimde üç çocuğu ile) , komşuları, dostlarıyla birlikte pazarları kiliseye giden ve mutlu bir yaşam süren vergi mükellefi bir AMERİKAN VATANDAŞI.

Obamanın bir KAMYONETİ VAR. Sağını solunu modifiye ettirip gökkuşağı renklerine boyamış, evin giriş kapısının önüne koyup göz bebeği gibi bakmakta.

Obama, bu aracı satın alırken hemen hiçbir maddi yükün altına girmediği gibi kullanırken de SALT BİR KAMYONETİ OLDUĞU İÇİN Birleşik Amerika mevzuatı onun sırtına taşınamayacak nitelikte yükler bindirmemekte. Üstelik Obama aracı ile Amerikayı cüzi bir mazot parası ile baştan aşağı dolaşmakta özgür.

Obamanın kardeşi küçük David Obama ise Türkiyede, Bursanın M.Kemal Paşa ilçesinde bir çiftlikte çiftçilikle meşgul. Vakti ile bir Türk kadınına,Serap yengeye aşık olmuş, Amerikan vatandaşlığını terk edip Türk vatandaşlığına geçmiş, Müslümanlığı seçmiş, onun da "standartlara uygun biçimde üç çocuğu ve mutlu bir yuvası var.

Yani artık "Bizim Obama olmuş.

Bizim Obamanın da tıpkı abisi gibi bir KAMYONETİ var.

Ancak bizim Obama KAMYONET SAHİBİ OLMAKTAN mütevellit, meslek ve Çocuk sayısındaki standartlar benzer olsa da abisi kadar şanslı ve mutlu değil.

Zira araç alımında yüklü bir harç ödemiş, 20 bin liralık araç için devletine milletine 30.000 lira da KDV ÖTV ve sair ek vergiler ödemiştir.

Sadece bir yıllık Kasko için "vergi dahil yaklaşık 2.000 Lira ödemiştir.


Ayrıca bir yıllık ZMMS için ayrıca "vergi dahil 1.000 liraya pazarlık etmiştir.

Yine bir yıllığına ve ALTI AYDA BİR devletine milletine yaklaşık 1.500 lira gibi bir parayı "araç vergisi olarak ödemek zorundadır. Aksi taktirde aracı BAĞLANIR.

Devletine milletine zorunlu bir şekilde faydalı olmak için aracını devletin anlaştığı MUAYENEHANELERE HER YIL GÖTÜRÜP "VERGİ DAHİL 500 liraya varan bir parayı yatırmak, KUYRUKLARDA BEKLEMEK zorundadır. Bunun adı ZORUNLU EGZOZ MUAYENESİDİR.

Bizim Obamanın çilesi bununla bitmez. "K BELGESİ adında, hiç kimsenin anlam veremediği, ancak "google taramasında bir dünya özel firmanın bu işe el attığı bilinen KİMİN NE ÇIKAR SAĞLADIĞI PEK ANLAŞILMAMIŞ BİR ORGANİZASYONA kamyoneti için 8.600 lira gibi bir parayı vermek zorundadır.

Bununla da bitmez ayrıca ETİKET PARASI VERMEK ZORUNDADIR, yaklaşık 100 Lira gibi.

SIKIYSA VERMESİN BU PARALARI, ARACI 4925 SAYILI YASANIN 26/9 MADDESİ UYARINCA BAĞ-LA-NIR. 2.600 TL DA İLAVETEN İDARİ PARA CEZASINI ÖDEMEK ZORUNDADIR. Ödemezse devleti Ali ayrıca icra uygular ve misli ile ödetir.

Bizim Obama, değil Amerikayı baştan aşağı dolaşmak, Karadeniz gezisi yapmak için bile bir aylık kazancını gözden çıkarmak durumundadır. Zira Kamyonetine koyacağı mazotun % 80i devleti ve milleti için gerekli olan VERGİ payıdır.

İşte bu kadar.

Amerikada yaşayan (Farazi ) "abi Obama ile Bizim (farazi) "TC Vatandaşı Obama arasındaki araç sahibi KAMYONET SAHİBİ olmadaki küçük farklar bu kadardır.




Bizim Obama, kamyonetine bakınca abisinin SAHİP OLDUĞU şartlara ÖZENMEKTE ACEP NE KADAR HAKLIDIR.?

Ama aşk bu, Bizim Obama Serap yengeye aşık olmuş, üç güzel evlat sahibi olmuştur. Canı cehenneme küçücük bir kamyonet ve bu kamyonetin kasasından taşan vergilerin aşk karşısında ne değeri vardır ki ?

Üstelik bir gün bir yetkilinin bu ülkede kamyonet sahibi olanlara sistemli ve çeşitli "uygulamalar uygulandığını fark etmeyeceği, vatandaşını bu ezalardan kurtarmayacağını kim garanti edebilir ki ?.

Yeter ki fark edilsin. Yeter ki fark edelim.

Saygılarımla.

Av.Öztürk YAZICI

Sayı: 889 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51