banner6

HANGİSİ GÜÇLÜ? HANGİSİNDE YAŞAMAK DAHA GÜZEL?

HANGİSİ GÜÇLÜ? HANGİSİNDE YAŞAMAK DAHA GÜZEL? Ergun Kunter aktarıyor Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 4 Şubat 2013 tarihinde, Rusya Parlamentosunda, DUMAda, Rusyadaki azınlıklarla ilgili gerginlik hakkında bir konuşma yaptı, dedi ki; RUSYADA RUSLAR YAŞAR! Herhangi bir azınlık, Rusyada çalışmak ve yiyip içip yaşamak istiyorsa Rusça konuşmalı ve Rus yasalarına saygılı olmalıdır. Yok, eğer başka yönetim hukuklarını tercih ediyorlarsa, o yasaların geçerli olduğu ülkelere gitmelerini tavsiye ederiz.

Dünya 20.05.2013, 21:00 20.05.2013, 21:00
HANGİSİ GÜÇLÜ? HANGİSİNDE YAŞAMAK DAHA GÜZEL?
HANGİSİ GÜÇLÜ? HANGİSİNDE YAŞAMAK DAHA GÜZEL?
Ergun Kunter aktarıyor
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 4 Şubat 2013 tarihinde, Rusya Parlamentosunda, DUMAda, Rusyadaki azınlıklarla ilgili gerginlik hakkında bir konuşma yaptı, dedi ki;
RUSYADA RUSLAR YAŞAR!
Herhangi bir azınlık, Rusyada çalışmak ve yiyip içip yaşamak istiyorsa Rusça konuşmalı ve Rus yasalarına saygılı olmalıdır.
Yok, eğer başka yönetim hukuklarını tercih ediyorlarsa, o yasaların geçerli olduğu ülkelere gitmelerini tavsiye ederiz. Rusyanın azınlıklara ihtiyacı yoktur. Azınlıklar Rusyaya muhtaçtır ve ayrımcılık için ne kadar çırpınırlarsa çırpınsınlar, yasalarımızı değiştirmeyeceğiz ve onlara Özel Ayrımcılık yapmayacağız.
Bir ulus olarak hayatta kalmak istiyorsak, Amerika, İngiltere, Hollanda ve Fransa tarihlerinden daha iyi dersler çıkarmalıyız.
Rus gelenek ve görenekleri, azınlıkların ilkel ve eksik kültürleriyle uyumlu değildir. Bu onurlu yasama organı, DUMA, yeni yasalar çıkarmayı düşünüyorsa, bu azınlıkların Rus olmadıklarını dikkate alarak, öncelikle ulusal çıkarlarını göz önünde tutmalıdır.
DUMAdaki politikacılar Putini tam beş dakika ayakta alkışladılar
Görünüşe göre Vlademir Putinin azınlık politikası ABDdeki politikacılarınkinin tam aksi;
Amerikada azınlıklar kendi dillerini istedikleri gibi, istedikleri zaman, istedikleri yerde konuşur, istediklerine öğretirler. Kendi kültürlerini muhafaza edip kutlarlar. Kendi dinlerinde veya istedikleri dinde ibadet ederler, kendi yemeklerini yerler, kendi yemeklerini satan lokantalar açarlar, istedikleri gibi giyinirler, isterlerse başlarına kavuk takarlar, isterlerse yamukla dolaşırlar, isterlerse de başlarını örterler, kara çarşafla dolaşırlar. Herkes birbirinin diline, kültürüne, dinine, kişisel özgürlüğüne saygı gösterir.
Osmanlının yemek ve müzik kültürünün Ermeni ve Rum yemekleri ve müziği ile zenginleştiği gibi, Amerikan kültürü de azınlıkların kültürleriyle zenginleşiyor. Zencilerin müziği olmadan caz olabilir miydi? İtalyanlar olmasaydı pizza yer miydik? Müzik dünyasında bir Frank Sinatra olur muydu? Fransızlar olmadan şarap kültürü, Almanlar olmadan bira kültürü, Scotch ve Irish olmadan viski kültürü Amerikaya mal olur muydu?
Amerikanın güney batı eyaletlerinde, Meksikalı işçi çalıştıranlar, müteahhitler, çiftlik sahipleri Meksikalıları İngilizce öğrenmeye zorlayacaklarına kendileri çat pat İspanyolca öğreniyorlar.
Politikacılar, Başkanlar azınlıklar önünde, onların dilinden birkaç kelime söylemeye çalışır, Kaliforniyada oy pusulaları bir çok dilde basılır.
Amerikalıların birliğinin kaynağı ayrılıklardır, burada birlik vatandaşların birbirlerinin ayrılıklarına saygı göstermesinden doğuyor, hepsi kendi benliklerini koruyarak, kalpten Amerikalıdırlar, Amerikalı oluşlarıyla iftihar ederler. Ben Amerikalıyım demeğe, İngilizce öğrenmeğe zorlanmış olsalardı, bu kadar Amerikalı olmazlardı.
Dünyanın her tarafından, her yıl, on binlerce kişinin Amerikaya gelmesinin sebebi sadece Amerikanın zenginliği değil, Amerikada kişisel özgürlüklere verilen önemdir.
Bütün bunlara rağmen, Amerikada da Putinin konuşmasını ayakta alkışlayacaklar da vardır. Bunlar genellikle Cumhuriyetçi Partinin aşırı dinci, milliyetçi, sağcı kanadında olanlar, Cumhuriyetçi Partinin takriben %30-50si, tüm Amerikanın da %25idir. Buna rağmen bu kesimin desteklediği George Bush bile, Cumhuriyetçi Partinin adayı, Teksas Valisi ve Başkan olduğu yıllarda Meksikalılara İspanyolca hitap edip gönüllerini almaya çalışırdı
Evet, sizce hangi toplum daha güçlü, hangisinde yaşam daha güzel???

Sayı: 889 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51