banner6

Fitch: Tedarik zincirindeki iyileşme cesaret verici

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel tedarik zinciri üzerindeki baskılarda yaşanan son iyileşmele¬rin cesaret verici oldu¬ğunu, baskıların hafiflemesinin enflasyo¬nun düşürülmesine yar-dımcı olacağını bildirdi.

Dünya 15.08.2022, 22:48
Fitch: Tedarik zincirindeki iyileşme cesaret verici

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, navlun üc­retleri düştükçe, teslimat süreleri azaldıkça, liman tıkanıklıkları hafifle­dikçe ve sipariş birikme­leri azaldıkça küresel tedarik zinciri aksamala­rının gevşemeye başla­dığı kaydedildi.

Açıklamada, bu duru­mun gelecek döneme yö­nelik daha düşük temel mal enflasyonu beklenti­sini artırdığı aktarıldı.

Küresel tedarik zinciri baskılarındaki son iyileş­melerin cesaret verici ol­duğu vurgulanan açıklamada, tedarik zin­ciri baskılarının hafifle­mesinin temel mal enflasyonunun düşürül­mesine yardımcı olacağı ifade edildi. Açıklamada, navlun fiyatlarının Eylül 2021’den bu yana bazı ro­talarda yüzde 70’e kadar düştüğü belirtilerek, kargo taşımacılığının ise 122 gün yerine 90 gün sürdüğü bildirildi.

Açıklamada, yarı ilet­ken sıkıntısının da hafif­lemeye başladığına dair belirtiler olduğu aktarıldı. Açıklamada, Avrupa’daki enerji sıkıntısının da en­düstriyel tedarik zincirle­rini etkileyebileceği ifade edildi.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51