banner34

banner50

banner6

CARİ AÇIK VE KALKINMA HIZIMIZ...

CARİ AÇIK VE KALKINMA HIZIMIZ. .

Dünya 20.05.2013, 21:00 20.05.2013, 21:00
CARİ AÇIK  VE KALKINMA HIZIMIZ...
CARİ AÇIK VE KALKINMA HIZIMIZ...
Ekonomi bakanı,sayın zafer çağlayan cari açığın donduğunu ve türkiyenin cari açığının giderek te küçüleceğini söyledi.
Bende aynı görüşteyim çünkü devlet bakan sayın, ali babacan yaklaşık iki yıl önce bursaya geldiğinde 2015 yılına kadar,türkiyenin kalkınma hızının yüzde 3 ile 4 arasında değişeceğini söylüyordu.
Buradan şunu belirtmek istiyorum;ekonomide veya ticarette eğer ana paranızdan daha çok kalkınmak istiyorsanız borçlanacaksınız ve borcunuzu para kazanarak ödeyeceksiniz.yok eğer borcunuzu ödeyebilecek para kazanamadı iseniz tekrar daha çok borçlanmak ihtiyacınız doğaçak.
Ülkeler ekonomisinin de bundan farkı olduğu düşünülemez.
Yani ülkemizde cari açık sorunu çözülmedi,talep frenlendi.üretimin ve yatırımın hızı da doğal olarak düştü,büyüme tıpkı ali babacanın dediği oranlarda oldu.daha da açıkçası,türkiye cari açıktan ve dünyadaki olumsuz gelişmelerden dolayı hızlı büyümekten vazgeçti.
Sonuç olarakta cari açık şimdilik rölantide gidiyor.
Cari açığın bu şekilde gitmesine parelel olarak üretimde,istihtamda da artışlar da aynı oranda,yani düşük yatırım yapılabilecek seviyede oluyor.
Bir anlamda da ekonomik verilere bakıldığında,cari açığın daraldığı oranda enerji itahalatı da aynı oranda geriliyor.
Örneğin geçen yıl enereji itahalatımız aylık ortalama 4.5 milyar dolar iken,bu yıl 4 milyar dolarlar seviyesine inmiş durumda.
Bütün ekonomik veriler de bu doğrultuda gitmektedir.
Çare olarak ta cari açığı dondurarak büyümenin yöntemini mutlaka bulmalıyız.
Cari açığı dondurduğumuz zamanda,ekonomiyi dondurmuş oluyoruz.
Çözüm olarak ta türkiyenin bu kalkınma hızını yakalayabilmesi için cari açığa sebep olan girdileri kendimiz üretmeliyiz,buna enerji girdileri de dahil.
Türkiye ne yapıp yapıp üretime devam edip bu işin üstesinden gelmek zorunda.
KISA KISA
BTSO yeni başkanı seçilen İbrahim burkay ve ekibini kutluyorum, seçilmeden önce bir dosya ile göndermiş olduğu taahhütlerinin hayata geçirmesini heyecanla bekliyorum.
barışın ve medeniyetlerin sembolü,hatayın reyhanlı ilçesinde menfur ve lanet terörü kınıyorum.
Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet,yakınlarına sabır ve metanet diliyor,büyük üzüntülerimi dile getirmek istiyorum.
Ayrıca;ülkemizde ekonomi den ve siyasetten daha çok basının zaman ayırdığı futbol spor olmaktan çıktı. Geçtiğimiz hafta,futbol fanatizmine kurban giden 21 yaşında gencin sorumluluğu biraz da ulusal tv kanallarında sırf rant uğruna yalandan kavga eden ve hatta ırkçılığa çanak tutan,gençleri kışkırtan kerameti kendilerinden menkul,gözümde değerle sıfır olan;spor demeye dilimin varmadığı futbol yorumcularıdır.
Sporun yüksek ahlak,namus ve fairplay çerçevesinde,yan yana alkış ve seyrinden beyhaber olan bu zatlar,sporun kutsal ürünü olan alın terinde bir gün boğulup gideceklerdir.
Saygılarımla.

Sayı: 889 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51