HABERLER

DOSAB’ın çehresi değişecek

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Yönetim Kurulu, sosyal konulardan yol ve altyapı yatırımlarına kadar hayata geçirmeye hazırlandığı projelerle bölgenin çehresini değiştirmeye hazırlanıyor.

DOSAB Başkanı Levent Eski ve Yö­netim Kurulu üyeleri, DOSAB Sosyal Tesislerinde medya ile tanışma ve sohbet toplantısında bir araya geldi. DOSAB Başkanvekili Ersan Özsoy, yö­neticiler Orhan Tezyaparlar, Erkut Di­kici, Kemal Işık, Hasan Moral, Cem Ünal, Celal Kırayoğlu, Erkan Çahanti­mur ve Mustafa Öztürk ile DOSAB Bölge Müdürü Serhat Şengül’ün de bulun­duğu toplantıya yerel ve yaygın medyanın temsilcileri katıldı.

DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Le­vent Eski, toplantıda bölge ile ilgili ekono­mik verileri ve yapı­lan yatırımları anlattı; Nisan ayında seçildikleri ve 4 yıl sürecek yönetim dönemlerindeki proje­lerini sundu.

Yol haritası hazır

DOSAB Başkanı Levent Eski, görev dönemlerinde yatırım yapmayı planla­dıkları ve bir kısmına da başladıkları projelerle ilgili de şunları söyledi: “6 milyon dolarlık haberleşme ve veri mer­kezi yatırımımızın ilk etabının ihalesini bir ay içinde yapabileceğiz. Atık suları­mızı tekrar üretime kazandırmak için yaptığımız su geri kazanım tesisi kapasi­tesini arttırmak için MBR ünitelerimize yenisini ekleyeceğiz. Arıtma suyu renk giderimi için yabancı menşeli kimyasal kullanımını sona erdirecek yerli tekno­loji yatırımımızı hayata geçirip, tesis iş­letme maliyetlerimizi düşüreceğiz. Pro­ses su temini kaynaklarımızı çeşitlendir­mek, çevreci şekilde su arz güvenliğini sağlamak için proje geliştirmeye devam edeceğiz. Bölge firmalarımıza ve sanayi­mize uygun fiyatlı akaryakıt temini için DOSAB içinde akaryakıt istasyonu kura­cağız. Yönetim merkezimizi revize proje­lerle büyütüp yeni banka alanları yaratıp kiraya vere­ceğiz. Birkaç ay içinde açılacak olan DOSAB ve Demir­taş’ın otoyola bağ­lantı kavşağı sonrası bölge içinde trafiği rahatlatıcı ve düzen­leyici yatırımlar ya­pacağız. Büyük talep gören antrepomuzu daha da büyütece­ğiz” dedi.

Deprem güvenli cami yapımı başladı

Fabrikaların deprem dayanıklılığını tespit etmek çalışmalara başladıklarını kaydeden Eski, depreme güvenli olma­yan DOSAB Camii’nin yıkımına başla­dıklarını belirterek, depreme güvenli ve daha büyük bir camiyi bir yıl içinde ta­mamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Yeşil OSB olma konusunda üzerle­rine düşen çalışmaları eksiksiz yapa­caklarını kaydeden Eski, bölgede sosyal faaliyetleri de artıracaklarını söyledi. Eski, bu doğrultuda Onur Kurulu oluş­turduklarını ifade ederek, bölgenin ha­fızasını koruyacaklarını sözlerine ekledi.