banner6

14.06.2021, 23:24

Bir ihtimal daha var!

İçten yanmalı motorlu araçların satışı önümüzdeki 15 - 20 yılda birçok ülkede yasaklanacak. Günümüzün mevcut araç filosu yaşlanıyor ve sürekli kirlilik yayıyor. Ve gerçek şu ki, herkes yeni bir elektrikli araç satın almayı şu anda göze alamıyor.
Bir Fransız firma, benzinli ve dizel otomobilleri rekor sürede elektriğe dönüştüren etkili bir güçlendirme çözümü sunuyor. Dönüşüm, binek ve hafif ticari araçlardan minibüslere kadar birçok farklı araçta 4 saat kadar sürüyor. Ve dönüşüm sadece kaputun altında gerçekleşiyor. Kullanılan piller ve elektrik motorları 150 ile 200 km arasında bir menzil ve maksimum 110 km/h hız sunuyor. 
Yani geleneksel, güzel bir otomobiliniz varsa ve elektrikli otomobil modasına katılmak istiyorsanız, iki seçeneğiniz vardır: Garajınızda geleneksel otomobiliniz dururken yeni bir elektrikli araç satın alacaksınız ya da Fransa'da yaşıyorsanız, birisi mevcut arabanızı alacak, mevcut içten yanmalı motoru çıkaracak, pillerle ve bir elektrik motoruyla değiştirecek ve yaklaşık 4 saat içinde size geri verecektir.
Herkesin hemen soracağı ilk soru, " Maliyeti ne olacak?” Cevap üç aşağı beş yukarı 8 bin 500 dolar. Bu rakam şu anda Fransız hükümetinden beklenen resmi bir destek ile yaklaşık 5 bin 500 dolara düşürebilecek. Böylece elektrikli otomobil teşvikleri daha uygun hale getirilecek. İşlem tamamlandıktan sonra, büyük ölçüde azaltılmış bakım ve yakıt maliyetleri de dahil olmak üzere elektrikli bir araca sahip olmanın avantajları derhal elde edilecek. Benzinin Avrupa'da ABD'den çok daha pahalı olduğunu unutmamak gerekir. Bu dönüşümün öncüsü Transition One firması, yaklaşık 4 yıl içinde dönüşüm maliyetinin kendisi kurtaracağını hesaplamış. 

Ayrıca, bu dönüşümle karbon emisyonlarını azaltmada üzerinize düşeni yapacaksınız. Şirket, moleküller yerine elektronlar üzerinde sürülen her 10 bin kilometre için bir ton karbondioksitin atmosferden uzak tutulacağını tahmin ediyor
Şu anda, Fransız firma bu geleneksel otomobilleri elektriğe dönüştürebileceğini söylüyor. İlk etapta çevirebilecekleri modeller Renault Twingo II, Fiat 500, MİNİ, Volkswagen Polo, Toyota Aygo, Citroën C1, Peugeot 107, Renault Clio 3, Peugeot 207, Citroën C3, Dacia Sandero, Renault Kangoo, Citroën Berlingo ve Peugeot Partner olarak belirtiliyor. Sürücüler, cep telefonlarından pil ömrünü ve şarj durumunu da izleyebilecekler.
Sizce arabanız zaten 10 yaşında ve km sayacı 200 binde ise bu fikir anlamlı değil mi? 
 

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51