banner34

banner50

banner6

22.11.2021, 23:00

Bilim, eğitim ve dijital treni  kaçırmamak gerekmektedir

Pandemi döneminde yalnızca şirketler değil bireysel anlamda da insanlar çok büyük deneyim kazandılar.
Özellikle kapımıza gelen malların ve aracılık eden şirketlerin dijital teknolojileri ne denli güzel kullandıklarına da bizzat şahin olduktan sonra.
Dijitalleşme ile yapılan işlerin aksaklık getirmeyeceği olumsuzluğunu da bir anlamda ortadan kaldırmış oldu.
Tam iki yıl önce İstanbul’da düzenlenmiş bir sempozyumda ulusal bazda faaliyet gösteren perakende şirketlerinin CEO’ları e-ticaretin yavaş ilerlediğinden şikayet ediyorlardı.
Hatta en büyük maliyetlerinin nakliye ve nakliyeyi oluşturan bütün zincirin çok pahalı ve maliyetli olmasının kârlılığı engellediği için istenilen düzeyde olmadığını fakat işin içinde var olmaya mecbur olduklarından bahsediyorlardı toplantıda.
Toplantıdan bir veya iki ay sonra patlak gösteren pandemi ve aradan geçen süre içerisinde sadece e-ticarette değil, bütün alanlarda dijitalleşmenin getirmiş olduğu kolaylıklardan insanlar istifade etmeye başladılar.
Dijital fuarlar, toplantılar, evden çalışma sisteminin getirmiş olduğu kolaylıklar ve üretim sahalarında fabrikalar özellikle dijitalleşme açısından büyük yatırımlar yapıyor.
Bir anlamda dijitalleşmede Endüstri 4.0 adımlarının hızlanması ve işletmelerin alt yapılarını yeniden düzenlenmesi inanılmaz bir arzu, istek ve sürat kazandı.
Tabii ki bu yatırımların fiziksel anlamda ilerlemesinin yanında eğitim sistemimizin de bu gelişen teknolojiye göre cevap vermesi gerekmektedir.
Eğer ülke olarak çok daha hızlı kalkınmak istiyorsak eğitim sistemimizi de bu yeniçağın otomasyonlarına uygun hale getirmemiz gerekmektedir.
Unutmayalım ki dijital gelişim ve teknolojiler beraberinde birçok yan sektörü ve iş alanlarını da beraberinde getirecektir.
Yeniçağın adıdır dijitalleşme, bu treni eğitim sistemimize çok hızlı bir şekilde adapte etmemiz gerekmektedir. AB ligi dijital kapasiteyi geliştirmek, vatandaşların iş dünyasının ve kamunun dijital teknolojiyi kullandırmalarını özendirmek ve eğitmek için 10 milyar Euro bütçe ayırmış. Gerekirse incelenerek, bir aday ülke olarak AB liginin bilim ve özellikle dijital trenine binmemiz ve takip etmemiz gerekmektedir.
 Saygılarımla
 

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51