banner6

25.01.2021, 20:07

Beklenen evlilik gerçekleşti

Dünyada her alanda ayakta kalmak zorlaştı ve şirket evliliklerine bir yenisi daha eklendi. Bu demek oluyor ki otomotivde işler daha da zorlaşacak…
Fransız PSA Grubu ile İtalyan-Amerikan otomotiv şirketi Fiat Chrysler birleşme kararı aldı.
Bu birleşme ile ortaya çıkan yeni şirketin kurumsal adı Stellantis, Latince “stello” fiiline dayanarak türetilen markanın ismi “yıldızlarla aydınlanmak” anlamına geliyor. Stellantis merkezi Hollanda’da olan çok uluslu otomotiv şirketi.
Hissedarları ise Fransa Devleti, Peugeot Ailesi ve Çin merkezli Dongfeng’dan oluşmaktadır.
Stellantis’in yıllık 8,7 milyon araç üretimi ve yaklaşık 170 milyar avroluk ciro ile dünyanın dördüncü büyük otomobil üreticisi olacağı bekleniyor.
Şirket yıl sonuna kadar 10 yeni elektrikli otomobille karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.


Stellantis, birleşmenin ardından 2021 yılındaki hedeflerini açıkladı. Şirket, yeni yılda ürün gamına 10 yeni elektrikli araç ekleyeceğini ve toplam model sayısını 39’a yükseleceğini duyurdu.
Ayrıca şirket bu iki grubun genellikle fazla satış yapamadığı Çin, Afrika, Orta Doğu ve Hindistan pazarlarına da yoğunlaşarak, bu bölgelerdeki müşteri beklentisini en üst düzeye çıkarmaya çalışacak.
Stellantis aynı zamanda otomobil, yüksek performansa sahip pikaplar, hafif ticari araçlar ve SUV modelleri de üretecek.
Bu arada dünyanın dördüncü büyük otomobil üreticisi olması yanında, yüzde 15 pazar payı ile ticari araç satışında da ilk sıraya yükselecek.
FCA; Türkiye’de Fiat, Chrysler, Jeep, Maserati, Ferrari ve Alfa Romeo gibi markalarla temsil edilirken, PSA Grubu ise Peugeot, Citroen, DS ve Opel markalarıyla faaliyet gösteriyor.
16 Ocak 2021 tarihinde kurulan Stallantis’in ilk basın toplantısında CEO Carlos Tavares özetle; 2020 yılı Avrupa otomobil pazarında Volkswagen Grubu’nun %26,1 ile ilk sırada, PSA ve FCA birlikteliğinin ise %19,3’le 2’nci sırada yer aldığını ve devletlerin alacağı kararların elektrifikasyonda büyük rol oynayacağını vurguladı.
2030 yılında yola çıkan her yeni otomobilin yüzde 35’inin elektrikli olacağını ve regülasyonlar ile yeniliklerin araç maliyetini yüzde 30 civarında artıracağını belirtti.
Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51