banner6

16.08.2021, 23:14

Bakır fiyatı Şili bağlantılı arz riskleri ile yükseldi.

Dünyanın en büyük bakır üreticisi ülkelerinde olan Şili‘de Codelco‘nun Andina bakır madeninde ücret artışı konusunda anlaşma olmayınca iki sendika iş bırakma kararı almıştı.
JX Nippon Copper‘ın Caserones madeninden de dün grev kararı haberi geldi. Grev kararlarının yarattığı arz sıkışıklığı endişesi bakır fiyatlarında yükseliş getirirken, LME‘de 3 ay vadeli bakır fiyatında geçen hafta  %0,6 civarı yükseliş görüldü. Dünyanın en büyük bakır madeni olan Escondida‘da işçiler ile ücret artış sözleşmesinin imzalanmasının ise yükselişi sınırlayan unsurlar arasında olduğu belirtiliyor.
BAKIR: Beklenen Aralık : 9410-9558 dolar/ton Son 7 seansta 50 günlük ortalamanın üzerine ataklar başarısız oldu. Kısa vadeliler yönünü aşağı çevirdi. Orta vadeliler negatif bölgede kapatarak sat sinyali verdi. Trend göstergelerinde ise pozitif trend görünümü var. Geçen hafta  göstergeler aşırı satım bölgesine yakın. Ana destek ise 9377‘de.
ALÜMİNYUM: Beklenen Aralık : 2557-2599  dolar/ton haftalık ortalamanın altında kapanış yaptı.
Kısa vadelilerde yön aşağı döndü Orta vadelilerde satış  sinyali oluştu.Trend göstergelerinde ise görünüm pozitif. Geçen hafta içi göstergeler düşüşte. Günün ilk bölümünde realizasyon baskısı devam edebilir.Tepkilerde 2585 dolar/ton  direnç gördü Kısa vadeli trend ise 2607dolar/ton da ana direnç konumunda.Ana destek 2551dolar/ton da 
ÇİNKO: Beklenen Aralık : 2976-3028 dolar/ton da. Orta vadeli trendten satışlar geldi. Kısa vadelilerde yön aşağı döndü. Orta vadelilerde satış sinyali oluştu. Trend göstergeleri ise yatay bantta dalgalanma görünümünde. Güniçi göstergeler düşüşte.Günün ilk bölümünde satış baskısı devam edebilir. 2987 ve 2967 dolar/ton destek olarak takip edilebilir. Ana direnç ise 3051dolar/ ton daki orta vadeli trend.
NİKEL: Beklenen Aralık : 19491-19920 dolar /ton Temmuz ayı zirvesine yaklaştı. Kısa ve orta vadelilerde yükseliş devam etti.  Trend göstergeleri de pozitif trend görünümünü korudu. Hafta içi göstergeler ise aşırı alım bölgesine yakın yatay seyredecek Orta vadeli trend direncimiz 19944‘ dolar/ton da .
KURŞUN: Beklenen Aralık : 2294-2339 dolar/tonda haftalık ortalamanın ortalamanın üzerinde kalıcı olamadı. Negatif kapanışa rağmen kısa vadelilerde yükseliş devam etti. Orta vadelilerde ise satış sinyali oluştu. Trend göstergeleri tepki yükselişi görünümünü korudu. Göstergeler trend değişim sınırında
KALAY: Beklenen Aralık : 34965-35622 dolar/ton Yeni rekordan sonra haftayı en düşük seviyeye yakın kapattı. Kısa ve orta vadeliler aşırı alım bölgesinden çıkarak sat sinyali verdi.
 

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51