banner6

11.10.2021, 23:56

Arya Woman Bursa’da

Yıllardır söylenen kadın kadının kurdudur söyleminden kız kardeşliğe yine kadınların birbirine olan destekleriyle geçildi. Kız kardeşlik mottosu altında pek çok kadın derneğinin ve oluşumunun içindeyim. Burada gördüm ve yaşadım ki bırakın birbirine köstek olmayı birbirine fayda sağlamak ve destek olmak için herkes canla başla çalıyor. Ve bunun en önemlilerinden biri olan, çok enerjik, kadınlara inanılmaz katkı sağlayan, Türkiye’nin ilk ve tek kadın odaklı yatırım platformu Arya Woman (Arya Kadın Yatırım Platformu) bu ay Bursa’da tohumlarını attı.  Benim de içinde olduğum, tanıdıkça inanılmaz gurur duyduğum bir platform. Bu haftaki yazımda biraz ondan bahsetmek istedim.


Arya Woman bir dernek değil, sosyal bir girişim. Amacı; daha çok kadının yatırımcılığı öğrenmesini sağlamak. Kadın girişimciler, yatırımcılar, profesyoneller arasında network gücünü arttırarak her konuda birbirini güçlendirmesine ve destek olmasına imkan yaratmak. Üyelerinin pek çok eğitim ve çalışmalarla gelişimlerine katkı sağlamak ve en önemlisi özellikle kadın girişimcilerin finansa erişimini kolaylaştırmak ve melek yatırımcılarla bir araya getirmek. Bu melek yatırımcıların çoğu da kadın. 


Kurucusu pek çok şirketin kurucusu, yönetim kurulu üyesi, yatırımcısı ve Amerika’da yılın girişimci kadın ödülünü alan Ahu Serter. Bursa ayağını da Berna Kırcı Aşiroğlu yürütüyor. Katıldığım toplantılardan gördüğüm kadarıyla Bursa’da kadın yatırımcılığı anlamında bir şeyler değişecek, gelişecek gibi duruyor. 


Ben de bir kadın girişimci olarak hem çalışanlarım, hem de tedarikçilerimde kadınlarla çalışmayı öncelikli tutuyorum. Kadının sosyal, siyasi ve iş hayatından sayısının artması, karar mekanizmalarında daha çok yer alması Türkiye’nin kalkınması açısından da çok önemli. Kadın erkek demeden buna herkesin destek olması inancındayım. Kadının ekonomik hayatın içinde olması ülkelerin gelişmişlik düzeyleri açısından çok etkili. Arya Kadın Yatırım Platformu buna katkı sağlayacak Türkiye’deki en önemli oluşumlardan birisi.


Arya Kadın Yatırım Platformu, her yıl “Retreat” etkinlikleriyle girişimcileri  ve yatırımcıları bir araya getiriyor. Bu hafta sonu, 8-10 Ekim tarihlerinde Bodrum’da 2021 yılı Retreat etkinliği düzenlendi. Gerçekten değerli konuşmacıların, yatırımcılıkla ilgili panellerin olduğu bir etkinlik bu. Projelerine yatırım almak için başvuruda bulunan ve Arya Yatırıma Hazırlık Hızlandırma Programı’ndan mezun olan, sonrasında ilk 5’e kalan girişimcilerin değerlendirileceği, sonrasında ilk 3’e girenlerin Türkiye İş Bankası sponsorluğunda maddi ödüller verileceği bir etkinlik. Aynı zamanda orda bulunan kadınlar arasında bu iş fikirlerine ortak olunabilecek veya yatırımcı bulunabilecek bir ortam yaratılmış oluyor. Sadece kadın yatırımcılığı diye düşünmediğimizde, ortak bir yatırım platformu olarak Türkiye için ne kadar önemli, etkili ve faydalı bir platform olduğu açıkça görülüyor zaten. Pek çok güzel proje maddi imkansızlık ve bunu nasıl sağlayacağının bilinmemesi yüzünden rafa kalkıyor. Ekonomimizin kalkınması ve yatırımların artması için bu tür oluşumların daha çok olması gerektiğini düşünüyorum.


Çevrenizde belki harika fikri ve projesi olan kadınlar, belki yatırım yapmak isteyecek melek yatırımcılar vardır, bir de Arya Woman’ı bilerek değerlendirin derim. iyi haftalar dilerim.
 

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51