Hüseyin Durmaz,"Ar-Ge için deli adamı alacaksın. Çağ değişti artık, projeleri bırakacaksın istediği gibi çalışsın. Bizden daha üstün zekalılarla çalışmak lazım. Normal adam sınıfına sokmayacaksın. Artık yazılım ve robotik çağındayız, gençlerimizi bu alanlara yönlendirmeli ve teşvik etmeliyiz dedi.

Elif Didem DANACIOĞLU

Nilüfer Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (NİLSİAD) ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Değerler Buluşuyor, Tecrübe Konuşuyor' toplantılarının ikinci konuğu Bursa OSB Başkanı ve Durmazlar Makine Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz oldu.‘Değerler Buluşuyor, Tecrübe Konuşuyor' toplantısına NİLSİAD Yönetim Kurulu ve NOSAB Müteşebbis Heyeti Başkanı Yalçın Aras, NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Ermetal Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener, Burçin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Naci Şahin, Seçkin Onur Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, GESİAD Başkanı Kerim Demiral, MARSİFED Başkanı Ramazan Kaya, çok sayıda iş insanı ve Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi katıldı.
Makina pazarının 4 trilyon dolar civarında olduğunu ifade eden Hüseyin Durmaz, yazılım çağına dikkat çekti. Gençlerin mühendisliğe yönelmesini vurgulayan Hüseyin Durmaz, "Ar-Ge için deli adamı alacaksın. Çağ değişti artık, projeleri bırakacaksın istediği gibi çalışsın.
Bizden daha üstün zekalılarla çalışmak lazım. Normal adam sınıfına sokmayacaksın dedi.
MESLEK LİSELERİNİN
ÖNEMİNE VURGU
Meslek liselerinde okuyup sonrasında da mühendislik eğitimi alan gençlerin işlere daha kolay adapte olduğunu belirten Hüseyin Durmaz, gençlere mühendis olmalarının altını çizdi. Artık yazılım çağında olduğumuızun altını çizen Hüseyin Durmaz, gençlerden çok umutlu olduğunu ifade etti.
TÜRK MARKASININ
REKABET GÜCÜ
ARTIYOR
Hüseyin Durmaz, şöyle devam etti: "Amacımız dünyadaki en iyi standartları yakalayarak, Türk markasının dünyadaki rekabet gücünü artırmak. Yine makinalarımız bulut teknolojisi üzerinden birbirleriyle iletişime geçebiliyor ve böylece daha verimli çalışıyorlar.Yaptığımız yazılım ile hem makinalarımızı hem de tramvaylarımızı bulut teknolojisi üzerinden takip edebiliyoruz. Bu bize makinalarımızdaki hız, yağ ya da herhangi bir aksaklığı gösteriyor ve biz de anında müdahale etme fırsatı yakalıyoruz.
Dünyanın dört bir yanına makina satıyoruz.Türkiye'nin çeşitli illerinde tramvaylarımız kullanılıyor ve Polonya'da da kazandığımız ihale sonrasında Kasım ayında da bu ülkede bizim tramvaylarımız kullanılacak.
"YAZILIM VE ROBOTİK
ÇAĞINDAYIZ
"Gençleri doğru yönlendirmek bizim elimizde diyen Hüseyin Durmaz, "Artık yazılım ve robotik çağındayız, gençlerimizi bu alanlara yönlendirmeli ve teşvik etmeliyiz.Ben bu ülkenin gençlerine inanıyorum ve onlardan umutluyum. Onlar hızlı bir şekilde uyum sağlıyor, ancak onları doğru şekilde yönlendirmek bizlerin elinde.Türkiye'nin dünyanın sanayisi gelişmiş ülkelerindeki standardı yakalaması için çok çalışması gerekiyor dedi.
"GENÇLERE YAPILAN
YATIRIMLAR OLUMLU
SONUÇLAR GETİRİR
Sanayide ve mühendislikte mesleki eğitimin önemini vurgulayan Hüseyin Durmaz, "Meslek Lisesi öğrencilerinin mühendislik eğitimini daha çabuk öğrendiğini düşünüyorum. Bunun yanı sıra, mesleki eğitim almış öğrenciler iş hayatına da daha çabuk adapte oluyorlar.
Bu da hem sanayici ve hem de çalışan için oldukça avantajlı bir durum oluyor. Bu anlamda, gençlerimize ve mesleki eğitime yapılacak yatırımların her zaman olumlu sonuçlar doğuracağını düşünüyorum dedi.

Sayı: 1199 - Sayı'nın Kapağı