banner34

banner50

banner6

15.03.2021, 20:00

ABD teşvik paketi metallere değer kattı

Bakır fiyatları, ABD’de 1,9 trilyon dolarlık teşvik tasarısının geçmesi ve Şili’de potansiyel grevin desteği ile geçen hafta işlemlerde yükseldi.
Londra Metal Borsası’nda 3 ay vadeli bakır, %0,6 artarak 8.914 dolar/tona çıktı. Shanghai Vadeli İşlemler Borsası’nda Mayıs vadeli bakır kontratı, %0,5 artarak 66.000 yuan/tona (10.156 dolar) yükseldi
Çin Ulusal Halk Kongresi delegesi olan He, yaptığı değerlendirmede, bakır fiyatlarının gelecek yıl rekor seviyeye çıkacağını söyledi. He “Piyasa kademeli kabul edecek, çünkü küresel tüketim piyasası toparlandığında Avrupa ve Amerika piyasalarında bakır açığı olacak” dedi ve geçen beş yılda küresel yatırımın ciddi şekilde yetersiz olduğuna dikkat çekti.ABD’de ekonomiyi canlandırmak için Temsilciler Meclisi’nde ülke tarihinin en büyük teşvik paketlerinden biri geçti.
Öte yandan Şili’de Antofagasta‘ya ait Los Pelambres bakır madeninde ücret teklifinin işçiler tarafından reddedilmesi ve grev yolunun açılması tedarik endişelerini beraberinde getirdi. LME‘de alüminyum %0,7, nikel %0,8 arttı.

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51