Aytav Tavuk ve Et, bir asra koşuyor
Haber Detayı - Aytav Tavuk ve Et, bir asra koşuyor
Aytav Tavuk ve Et, bir asra koşuyor

Aytav Tavuk ve Et, bir asra koşuyor

CÜNEYT ALKIŞ



Tarihi 100 yıla ulaşan firma sayısının çok olmadığı, ikinci veya üçüncü kuşakta yaşanan sorunlar nedeniyle yok olan şirketlerin ise çok olduğu ülkemizde, 85 yılı geride bırakan Aytav Aydın Tavuk ve Et Pazarlama San. Tic. A.Ş. bir asra koşuyor.



Cumhuriyet’in ilk yıllarında, dönemin o zor şartlarında Selanik’ten gelerek 1935 yılında Tuz Pazarı’nda Tavukçuluk yapmaya başlayan Cafer Aydın’ın torununun torunu olan Mehmet Aydın, 2020 yılında Aytav Aydın Tavuk ve Et firmasını, 4.kuşak temsilcisi olarak alanında Bursa’nın en önemli firmalarından biri haline getirdi. 

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin yanı sıra Bursa Ticaret Borsası’nda da Meclis Başkanı olan Mehmet Aydın, 85 yıllık firmasını, gıda tarım ve hayvancılık sektörü ile pandemi sürecini değerlendirdi. Firmanın 4. Kuşak temsilcisi Mehmet Aydın, işi çok sevmenin temel kural olduğunu, zamanın şartlarına göre de firmayı güncellemenin de süreklilik açısından olmazsa olmaz olduğunu belirtti. Gıda ve hayvancılık işinde yönetici olmanın zorluğuna da değinen Aydın şunları söyledi: “Günümüzde tavukçuluk çok başka bir boyuta geldi. Bizim yumurta üretim çiftliğimiz var. Bir taraftan et ve tavuk üretim çiftliğimiz var. Diğer yandan da bunu perakendeye çevirdiğimiz bir noktamız var. Ne kadar muvaffak olduk bilemiyorum ama 85 yıldır ayaktaysak başarılı olduğumuzu düşünüyorum.”

“KENDİMİZİ SÜREKLİ 

GÜNCELLİYORUZ”

Tavukçuluk mesleğinin çok değiştiğini bunun da olması gerektiğini belirten Aydın, “Dedem Selanik’ten gelip 1935’te bu işe başlıyor. O zaman yeterli imkânlar yok ve canlı tavuk alıp satıyor. Ticaret de daha çok takas usulüyle yapılıyor. Köylere yağ falan götürüp karşılığında canlı tavuk ve yumurta alıp burada onu paraya dönüştürmeye çalışıyor. 70’lerin sonuna doğru buzdolabı teknolojisi hayatımıza girince, raf ömrü uzun ürünlere dönüyor işimiz. Kızım da Bursa Teknik Üniversite’sinde Gıda Mühendisliği okuyor. İnşallah bizden sonraki kuşaklar da firmayı çok uzun yıllar daha devam ettirir” şeklinde konuştu.

“EVİME 

GÖTÜREMEDİĞİM

HİÇBİR ÜRÜNÜ 

VATANDAŞA DA 

YEDİRMEM”

Ürün çeşitliliği açısından oldukça zengin olduklarını ifade eden Aydın, “Tavukta, 43 adet ürün çeşidimiz var. Ette ise bu rakam 28. Tavuk etinin yanında dana, kuzu, sucuk, pirzola ve bonfile tarzı ürünlerini de satmaya çalışıyoruz. Ürün gamımızı oldukça geniş ve zengin tutmaya gayret ediyoruz. Yetiştiricilikten sofraya kadar güvenli gıda üretim ilkelerinden taviz vermeden üretim yapmaya çalışıyoruz. Benim dedemden ve babamdan öğrendiğim ve uyguladığım bir kültür var. Evime götüremediğim hiçbir ürünü vatandaşa da yedirmem” dedi.

“SEVMEDEN YAPTIĞINIZ 

HİÇBİR İŞTE MUVAFFAK

OLAMAZSINIZ”

Türkiye’de 100 yılı bulan firmaların az olduğuna vurgu yapan Aydın, “Bir kere işinizi severek yapacaksınız. Özellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşan insanların işini daha da çok sevmesi gerekiyor. Çünkü hafta sonu tatili, bayram tatili vs. olmadan sürekli çalışmak zorunda kalabilirsiniz. Burada fedakârlık ön plana çıkıyor. Bunun yanı sıra firmanızı sürdürülebilir kılmak için teknolojik gelişmelere ayak uydurmak ve sürekli yeniliklere açık olmak, Ar-Ge yapmak gerekiyor. Dönemin şartlarına ve ihtiyaçlarına uyum sağlamak çok önemli. Aytav Tavukçuluk olarak biz 85 yıldır sürekli kendimizi yeniliyoruz” diye konuştu.

“KALİTELİ ÜRÜN İÇİN 

YATIRIM YAPTIK”

İşine duyduğu sevgiyi örneklerle de anlatan Aydın, hayvanları çok sevdiğini, onları, evindeki bir birey gibi önemsediğini belirtti. Tavukların daha sağlıklı ve kaliteli ürünler vermesi adına gerekli olan tüm fiziki şartlar için 6 milyon Euroluk yatırım yaptığını da söyleyen Aydın, sık sık çiftliklere gittiğini, gidemese de sürekli bilgi aldığını söyleyerek sözlerini tamamladı. 

Facebook
Sayı: 1256 - Tarih: 23.06.2020

Yazarlarımız