 |
 |
Ahmet Özenalp |
|
|
 |
 |
Bahri Şarlı |
|
|
 |
 |
Cevdet Akçakoca |
|
|
 |
 |
Erdem Saker |
|
|
 |
 |
Prof. Dr. Erkan Işığıçok |
|
|
 |
 |
Prof. Dr. İlker Parasız |
|
|
 |
 |
Kemal Yamankaradeniz |
|
|
 |
 |
Meftun Tayan |
|
|
 |
 |
Dr. Mevci Ergün |
|
|
 |
 |
Prof. Dr. Dr. Mustafa Cebe |
|
| ( Yüksek Kimyager, Uygulamalı İstatistikçi, Yüksek Öğretmen ve Finansmancı ) |
 |
 |
Mustafa Karagöz |
|
|
 |
 |
Sercan Uslubaş |
|
|
 |
 |
Tahsin Ardıç |
|
|
 |
 |
Yalçın Aras |
|
|
 |
 |
Yılmaz Ardıç |
|
|
 |
 |
Ziya Güney |
|
|
 |
|
 |
|
|
|
KRİZLER, ABD VE ALMANYA’YA YARIYOR |
2007 Ağustos’unda başlayan ABD finans krizi, 2010 yılı sonlarında başlayan Avrupa borç krizi sonucu kriz yaşayan ülkelere baktığımızda krizin sonunda en karlı çıkacak ülkelerin bir hayli hasar görse de ABD ve Almanya olacağı şimdiden görülmekte... |
|
Sayı :
821 / Tarih :
31.01.2012
HABERİ GÖNDER » |
|
Haberin Tamamı :
2007 Ağustos’unda başlayan ABD finans krizi, 2010 yılı sonlarında başlayan Avrupa borç krizi sonucu kriz yaşayan ülkelere baktığımızda krizin sonunda en karlı çıkacak ülkelerin bir hayli hasar görse de ABD ve Almanya olacağı şimdiden görülmektedir.
2007 Ağustos’unda başlayan ABD finans krizi, 2010 yılı sonlarında başlayan Avrupa borç krizi sonucu kriz yaşayan ülkelere baktığımızda krizin sonunda en karlı çıkacak ülkelerin bir hayli hasar görse de ABD ve Almanya olacağı şimdiden görülmektedir. Bu arada birçok ülke Fransa’da dahil olmak üzere ikinci kümeye düşmüş durumdalar.
Nitekim son Davos zirvesinde açılış konuşmasını AB’nin lider ülkesi olan Almanya’nın şansölyesi Merkel yaparken Fransa’nın esamesi bile okunmuyor. Bu şekilde ikinci kümeye düşmüş olan Fransa, uluslararası derecelendirme kuruluşlarının not kırmasının acısını sözde Ermeni tasarısına sarılıp, güya Türkiye’den çıkarmak istemiştir. Çıkardığı bu yasayla ekonomi sahasında ikinci kümeye düşmüş Fransa, hukuk sahasında da iki değil üçüncü kümeye düşmüştür. Bunun Fransa açısından telafisi artık mümkün değildir. Çünkü Fransa birçok ülkeye örnek olmuş bir ülkeydi. Birçok ülke hukuk sistemini Fransa’dan almıştı. Birçok ülke hukuk alanındaki birçok hürriyeti Fransa modeline dayandırmıştı. Artık bunlar Fransa’nın dışındaki bütün ülkeler nezdinde sona ermiştir. Ekonomi alanında ikinci kümeye düşen Fransa, hukuk alanında da ikinci kümeye düşmüştür. Kaldı ki ABD Başkanının Libya’ya müdahale edilmesi kararı aldığı saat 17.00’dir. Fransa 17.15’te Libya’yı vurmuştur. Güya Başkan Obama’nın gözüne girmek için.
Fransa’nın gerek ekonomi gerekse hukuk alanındaki ikinci kümeye düşüşü Türkiye’nin tam tersine bu alanlarda yükselişi ile örtüşmektedir. Önümüzdeki yıllarda ülkemiz özellikle teknoloji alanında sahip olduğu genç ve dinamik beyinlerle önemli bir atılım yaparsa birçok AB Ülkesi’ni çoktan geride bırakıp, Almanya’nın arkasında ikinci sıraya yerleşebilir. Zaman içinde Fransa’nın sömürgeleştirdiği birçok Afrika Ülkesi, okyanus ötesi ülkeler de bir gün zenginleşirlerse, uğradıkları Fransız mezalimine karşı alacakları yasal kararların en büyük destekçilerinden bir tanesinin bu koşullarda Türkiye olacağını görüyor gibiyim.
Tarih ve zaman bizim lehimize çalışıyor. Hep birlikte göreceğiz.
Sayı :
821 / Tarih :
31.01.2012 |
|
|
|